Okategoriserade  Tips  Vegetariskt 

Örter, örter, örter!

Tempen kryper sakta men säkert mot minus och det börjar bli tid att skörda årets örter. De har verkligen växt extremt bra i år!

Tänkte göra eget örtsalt och någon örtolja kanske. Lagerbladen ska jag frysa in. Färska lagerblad är vansinnigt mycket godare än torkade. Vad gör ni med era örter? I södra Sverige kanske de övervintrar?

20131002-110535.jpg

 • Håkan

  Utskrivet och klart att provlaga till helgen, igår lagade du en fiskgratäng som jag kände igen, fast jag använder djupfryst torskblock och Cambells redd champinjonsoppa, som jag outspädd bara häller över, kan även ha finklippt dill innan jag slår över soppan.
  Vi hörs !, hälsar VämskogsHåkan.

 • Ake Lind

  Hej!
  Har gjort Åppelchutny enligt ditt recept, men det är en rad i receptetr jag inte blir klok på. ”1paket syltsocker 1+3 (330 g)” hur ska man tolka detta?

  • Susanne Jonsson

   Hej! Det är en ny sorts syltsocker som heter 1+3, jag har fått fler frågor om det, så jag förstår att jag skulle va varit tydligare, men ett paket av det bara!

 • Håkan

  Nej tyvärr, min mamma skivade och dubbelpanerade njure, skulle det va nå´t ? Lever kan bli hård vid stekning, men en svensk-amerikanska lärde mig att blanchera leverskivorna lite snabbt i kokande vatten, och då blev de mycket saftigare, nå´t för tittarna ? Har du grillat lever någon gång, det blir kanon ! Det finns fler recept med enälvsmat, laga du !!
  Gästkock i TV som inte är utbildad kock ?
  Arvikamarten hälsning från Håkan, som alla andra ska laga och äta kålsoppa som alla i Arvika gör denna helg. Då har alla kålkorv i soppan, vilket är orökt prinskorv och frikadeller.
  Tänk va du går miste om !!

 • Håkan

  laga gärna rätter och ge info om inälvsmat, t.ex njure, lever etc.
  Mathälsning från Håkan i Värmskog.

  • Susanne Jonsson

   Hej Håkan! Tack för dina tips! Fredric gjorde massa goda saker på inälvor för ett tag sedan, såg du det?