Bjudmat  Resor  Tips  Vegetariskt 

Kvällsmat

Igår var jag på marknaden och handlade massa goda, ekologiska saker. Jag hittade en Hokkaidopumpa, späd fänkål, palsternacka och massa annat gott. Så ikväll blev det en plåt rostade grön- & rotsaker med vitlök och timjan. Till det gjorde jag aubergine piccata och tomatsås. Men den här rätten hade lugnt klarat av att serveras för sig själv, gärna toppad med smulad fetaost och oliver.

IMGP1385_2

Jag hittade ett par citrusfrukter på marknaden, trodde det var lime. Men det var det inte. De smakar lite som en blandning mellan lime och clementin. När citrusfrukter karamelliseras blir det en jättefin smakbrytning, syran möter sötman, mums! Dessutom är de vackra tillsammans med pumpan. Lite som en orange symfoni. Så de åkte med.

100827_foodie 9511

God höstmat. Palsternackan var väldigt smakrik här. Lite som en käftsmäll måste jag säga. Blev ljuvlig när den toppades med pressad limeclementin. Älskar det hära med att laga mat med bra, ekologiska råvaror direkt från farmar i närheten. Att följa naturens egen variation i form av råvarusäsonger. Och snart är det citrussäsong hemma hos oss i Sverige också, underbart!

 

 

 

 

 • Agnes

  Gratulerar med födelsedagen!
  Och jösses vilken god mat du gör av de fina frukterna och grönsakerna.Jag blev så där våldsamt hungrig nu när jag såg bilderna.
  Agnes

  • Susanne Jonsson

   Vad bra Agnes! Bra råvaror gör mig glad och peppad på att testa nya recept!

  • Susanne Jonsson

   Och Tack Agnes!

 • loppan

  Vad kul att du har börjat blogga! Tycker att du är sååå bra inspiration och ditt jordnära sätt gör att man kan inte annat än att gilla dig! Fortsätt med det du gör, för det gör du bra!!!

  • Susanne Jonsson

   Tack Loppan, för dina fina ord!