Bakat  Bekvämimpa  Bjudmat  Desserter  Okategoriserade  Recept 

Kladdiga brownies

Ikväll bakar vi i koladoftande, kladdiga Brownies studion. Vi får dessutom finbesök av Martin Emtenäs som drömreser och i kulisserna, deras nya lilla familjemedlem, Ville. Frisör-Åsa fixar snygga frillor på sin tjusiga modell och Kajsa Grytt kör järnet på scenen med sitt band.

brownies

 

Brownies är så roligt att baka, det är inte så många ingredienser och enkelt. Allt i en bunke=lite disk. Perfekt till höstmyset! Dessutom dressar du lätt om dem till en lyxig dessert, servera med glass och bär. Här har jag bytt ut godiset mot rostade nötter och mandel, skurit dem i avlånga bitar och ringlat på kolasås (japp, den var färdigköpt. Det funkar också!).

 

brownies2

Receptet finns här:

http://www.svt.se/gokvall/recept/rocky-road-brownies

 

Och våra fina gäster. Tänk vad roligt, Martin har också haft gäddor som husdjur när han var liten. Fast han hade sina i ett jättestort akvarium. Jag hade dem i badkaret. Stora som krokodiler. Tills mamma kom hem och hittade dom simmandes där. Då fick jag bära tillbaka dem till älven. Förlåt gäddorna.

alla

 

Jag älskar när vår duktiga rekvisitör Annika har piffat såhär fint studion!

Allt är ett teamwork här i tv-huset. Alla är proffs på sin grej. Då är det extremt roligt att jobba.

Tack för ikväll allihopa!

sötsaker

 

 • Jenny

  Hej Susanne! Tycker jätteemycket om dina recept! Men det är så att jag måste börja laga mat som passar en diabetiker, har du några bra recept, både mat och bak? Eller vet du några bra sidor som fokuserar på det? Skulle uppskatta din hjälp!

  • Susanne Jonsson

   Hej Jenny, vad roligt att du gillar mina recept, det gör mig glad =) När jag har pratat med mina dietistkollegor så säger de att de rekommenderar ganska ”vanlig” mat nuförtiden för diabetiker. Men i väl anpassad mängd. Det skrivs och pratas mycket om det här med vad som är bra bla. med anledning av lågkolhydratkosten, jag vet knappt vad jag ska tro längre. Vissa mår bra av att äta på ett sätt, en annan på ett annat. Hoppas det kommer forskas mer, känner jag. Häng med oss så kommer det att komma recept som passar även diabetiker, även om just browniesarna i lördags var ett rejält undantag…

 • Inger i Småland

  Hej! Underbart att du börjat blogga – jag läser varje dag.
  Härliga brownies – måste bakas till nästa helg. Det blir nog
  med en massa goda nötter på.
  Tack för de vackra höstbilderna. Visst kan innearbete vänta till
  regniga dagar. Det gäller att passa på och njuta.
  Massor av hälsningar från Småland. Kram från Inger

  • Susanne Jonsson

   Hej Inger! Välkommen hit till mig! Det var en underbar dag igår, idag är det ett helt annat väder, gråmulet och dant. Kram från Susanne

 • Fia

  Hejsan! Var hittar jag det glutenfria receptet? Du hänvisar enbart till original receptet. Min dotter har gluten, ville överraska med detta smarriga recept. Hoppas du lägger ut det snart! Vänligen Sofie

 • Eva Trulsson

  Det blev mycket gott i kväll!

  • Susanne Jonsson

   Tack Eva!

 • Stina från Finland

  Rocky road…nej tack! Urk vad sött med kola och marschmellows…förstår inte storheten alls…godare med frukt o bär!

  • Susanne Jonsson

   Smaken är olika, vi försöker variera recepten så hoppas det ska passa en annan gång!

 • Birgitta Nilsson

  Oj, så mycket gott! Det vill jag inte missa 🙂

  • Susanne Jonsson

   Härligt att du är med oss Birgitta!

 • Anna

  Åh så gott! Härligt!

  • Susanne Jonsson

   🙂 Roligt att du gillar Anna!