Bekvämimpa  Bjudmat  Okategoriserade  Recept  Sallad  Vardagslyx  Vegetariskt 

Godaste höstsalladen

Den här varma salladen lagar jag idag. Det kan bli upp till en gång i veckan nu på hösten, ofta dubbel sats så det räcker till matlådor. Jag gillar enkelheten, att den sköter sig själv i ugnen. Uppskattad, enkel bjudmat är det också. Rostade rödbetor, fetaost, honung, balsamico och rucola. Klassisk smakkombination, alltid lika god. Speciellt nu när rödbetorna är så fina. Den är mig så kär att den, bland hundratals recept, kom med i en bok med mina samlade favoriter so far, 2011.

Foto: Sara Danielsson

Jo, här finns receptet:

http://www.svt.se/gokvall/recept/rostade-rodbetor-med-fetaost-honung-och-ruccola-1

Vill man ha en mer matig rätt så blandar man i kokt bulgur eller så steker man en bit kött, fisk eller kyckling till. Eller blandar i en burk kokta, väl sköljda kikärtor.

Mycket smak för liten arbetsinsats. Hoppas ni tycker om den!