Bakat  Bekvämimpa  Bjudmat  Desserter  Recept  Snabblagat  Tips 

Glutenfri chokladkaka med päron

Jag får många frågor om olika allergier och intoleranser. Endel handlar om gluten. Det kan vara ett aber att inte kunna äta allt, jag vet det av egen erfarenhet. Så här kommer ett glutenfritt recept på en chokladkaka bakad på mandelmassa och mumsiga höstpäron.

 

Päronkaka med choklad & mandelmassa, 1 stor eller 6 små

100 g smör

100 g mörk choklad, hackad

250 g mandelmassa (obs läs på förp så den är helt fri från gluten)

2 ägg

1 vaniljstång, delad och urskrapad

2 päron

Sätt ugnen på 200 grader. Sätt bakpapper i botten på en springform och kläm åt. Gör du små kakor så smörj formarna med smör. Smält smöret, dra kastrullen från plattan och tillsätt choklad. Rör försiktigt och låt den smälta. Grovriv mandelmassan. Rör ner de urskrapade fröna från vaniljstången, ägg och mandelmassa växelvis i chokladsmeten. Häll smeten i formen, skär päron i klyftor och lägg ner i ett vackert mönster. Grädda i ugnens nedre del ca 10 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten. Låt svalna något och servera med vaniljglass.

 

Det är lite mörkt, hoppas ni ser kakan ändå 🙂

På lördag blir det ännu mera chokladkakor när vi bakar brownies, Emma och jag på Go’kväll lördag. Hoppas du är med oss då!

 

bild 1