Bakat  Desserter  Okategoriserade  Resor 

Couture i mandelmassa

Sist jag var  Paris spanade jag in macarons, en temaresa i min smak 🙂 Så roligt att få nörda in på bara en grej och gå in mer på djupet.

Såg samtidigt tendenser till minibakverk i rosa, perfekta presentaskar i hyperstylade butiker. Snyggt. Så gissa om jag blev glad häromkvällen när jag, helt oväntat fick besök direkt från Paris med en ljusrosa ask perfekta, små haute couturebakverk i mandel och socker. Så vackra. Kreativa smaker. Verkligen två världar som möttes därute på gården i höstmörkret. Jag med toppeluvan nerdragen, skidbyxor och gympaskor på väg ut, min kompis jobbsnygg som vanligt direkt från Paris med dessa vackra små hypertrendiga skapelser från ett couturekondis. Jag blev så glad att jag nästan fick en tår.

 

bild 2

 

Okej, jag fick en tår. Jag får det ibland när människor är snälla.

Smaken då? Om man är en mandelmasseperson och älskar mandelmassa så behöver man nästan åka dit och uppleva det på plats. Men det jag går igång på är färg och form. Tänk er att vandra runt i ett vackert rum fyllt av färgglada bakverk med perfekt belysning och exponering. Om du inte kan vänta tills du är i Paris nästa gång så är det bara att börja testa själv! Du behöver smaksättare, färg och mandelmassa. Kanske mixar du ihop nötter, choklad och torkad frukt till fyllning. Lavendel, ros, apelsinblom verkar fortfarande vara poppis som smaker i Paris, jag tycker att de lätt blir parfymiga, men i liten dos så!