Recept  Tips  Vegetariskt 

Tomaten med stort T

Slutspurt nu för tomaterna med stort T. Hur mycket jag än älskar svenska tomater, så har de här kusinerna från sydeuropa något speciellt. Och de finns bara ett par dagar i butik. Piennolo.

20130927-120803.jpg

Man köper en sån här flätad klase och hänger upp i köket som ett smycke. Sedan använder man dem eftersom och låter de andra torka på klasen. Hoppsan! Några trillade visst av. Det får bli lyxpasta ikväll: Fräs hackad gul lök, lite vitlök i olivolja, i med tomaterna, mosa lite. Smaka av med salt, svartpeppar och en gnutta socker, blanda i nykokt spagetti och lite av kokvattnet, riv en vällagrad ost över härligheten, en dutt olivolja, kanske några blad basilika? njut!

Ps 1. Imorgonkväll blir det japanskt tema, dumplings för nybörjare och Yohio i studion. Välkomna!

Ps 2. Tänk om någon av våra duktiga odlare kunde börja odla såna här! Nåväl, det är nog svårt, eftersom de här tomaterna har vuxit på Vesuvius sluttningar och vårt klimat är annorlunda. Ska fråga vår expert Trädgårds-Gunnel vid tillfälle.