Snabblagat  Tips  Vardagsmat  Vegetariskt 

Regnbågsmangold

I helgen var det final på skördemarknaden här i Umeå. Nu väntar en outhärdligt lång längtan till nästa säsong… Ett fynd på marknaden är den här mangolden i fullständigt bedårande kulörer. Jag försökte odla mangold i fjol. Det gick jättebra. Tills någon liten rackare hittade min ekologiska odling och mumsade på så att jag, istället för att tänka frodig bladgrönsak, tänkte schweizerost när jag beskådade de stackars resterna. Perfekta, runda hål överallt. Hoppas att det smakade bra.

Mangold är supergott att smörsteka eller woka, eller som här, i en grönsakssoppa, dagen efter ostmiddagen. Buljong som bas, upphottad med riven färsk ingefära, chili och lime. Dessutom är den nyttig. Testa laga mangold!

20130930-180309.jpg

  • Ann-Britt Johansson

    Jag odlade både röd och gul mangold fick massor synd att vi inte bor grannar då hade du fått ett lass Det är supergott man kan ha den hela vägen från små plantor till stora

    • Susanne Jonsson

      Lyxigt Ann-Britt, ja, det hade vart fint att bo granne med någon som odlar mangold! Och som får behålla den för de små krypen 🙂