Tips  Vegetariskt 

Mera gurkmeja till folket!

Färsk gurkmeja, vad mycket roligare livet är sedan jag lärde känna dig!
Nu börjar den dyka upp igen efter ett litet säsongsuppehåll, så passa på att testa!
Smaken går inte att jämföra med det torkade pulvret. Den färska är aromatisk, friskt doftande. Långt från unket, gult pulver som stått för länge i butikshyllan. Jag använder den i soppor, grytor, röror, gratänger, nästan allt… Enligt mina indiska vänner är den mycket bra för hälsan.

Jag river den på samma sätt som färsk ingefära, använd plasthandskar om du inte vill ha gula fingrar.

20130922-113651.jpg

 • Anna Karin

  Så spännande m ”färsk” gurkmeja, var kan man köpa den?

  • Susanne Jonsson

   Hej Anna Karin! Jag vet inte vart du bor, det är ännu lättast i större städer. Kolla i en hälsokostbutik eller en asiatisk livsmedelsbutik, eller fråga i matbutiken där du bor om de kan ta hem det åt dig. Det brukar gå bra! Håller tummarna!

 • Victoria

  en fråga ang den äppelkaka med marängtäcke du gjorde i veckan i Gokväll. Hur lyckades ni grädda marängen färdig med brännare, eller som det står i receptet ”hastigt i ugn”? Eller ska den lämnas geggig inuti? Vänligen Victoria

  • Susanne Jonsson

   Hej Victoria, tack för din fråga, marängen är redan tillagad när man varmvispar den så det går bara bra. Den blir kladdig inuti, som en kokosboll ungefär. Hälsar Susanne