Plockmat  Recept  Tips  Vegetariskt 

Dumplings för nybörjare

Att laga dumlings tillsammans kan verkligen sätta guldkant på en gråmulen, kylig höstkväll. Det gjorde vi ikväll, Emma & jag. Det var väldigt roligt som ni ser. Det vi gjorde var en japansk variant av dumplings som heter gyoza.

 

Vi gjorde två vegetariska fyllningar, en med svamp, koriander och tofu och en med morot, sesam och vitkål, kryddad med både sesam och jordnötter. Ja, jag kryddade vitkålen med lite ostronsås, det får man byta ut mot tex lite soja och sweet chilisås om man är vegan/vegetarian. Degen köpte vi färdig. Man får göra det. Det roliga är att fylla dem!

Här finns receptet:

http://www.svt.se/gokvall/recept/gyoza

Börja med att lägga en tesked fyllning på degplattan.

Stryk ut lite vatten på halva degkanten.

Vik kanten som en solfjäder.

Limma ihop kanterna.

Sedan är det bara att steka.

Våga laga gyoza, det är urgott och mysig plockmat att laga tillsammans!