Bakat  Bröd  Desserter  Recept  Sallad  Sylta och safta  Vegetariskt 

Äppelbonanza ikväll!

Ikväll blir det riktigt mysigt i studion! Inger och jag bakar och lagar enkla recept med pinfärska, svenska äpplen.

Det blir en lyxig äppelpaj, flamberad med Calvados och täckt med ett fluffigt marängmoln. Extra allt. Sen så kokar vi en sötsur chutney (grym till ostar eller blanda med turkisk yoghurt och servera till grillat eller kallskuret), bakar ett supersaftigt äppelbröd och styr upp en urgod äppelsallad.

20130917-181052.jpg

<a

Älskar att plocka äpplen, de doftar så gott!

20130917-183034.jpg

 • Anki

  Du har så härliga recept, men det vore trevligt om det ngn gång inte innehöll
  vispgrädde, yoghurt el ost. Jag är nämligen mjölkproteinallergiker och ibland
  skulle man vilja ha lite tips på gott bröd utan filmjölk etc

  • Susanne Jonsson

   Hej Anki, tack för dina synpunkter. Jag förstår att det kan kännas jobbigt med alla mjölkrecept! Jag lagar ganska mycket mjölkfritt hemma, ersätter med mandelgrädde, soja, ris- och havreprodukter. Tycker det oftast funkar kanon att bara byta ut den vanliga mjölken. Testade också havreyoghurten i somras, den funkade! Vi kunde prova samla de mjölkfria recepten på webben, ska kolla på det. Och jag ska försöka tänka på att ge alternativ i rutan!