Nytt i arkivet 

Vecka 49 2016

LORRYTANKTEINTEPADET
Peter Dalle har fyllt 60 år den här veckan. Här ser vi honom som den fiffige uppfinnaren från Sundbyberg i Lorry som du kan se i Öppet arkiv. I samband med hans födelsedag har vi publicerat ännu några härliga program. Foto: SVT

Den här veckan har följande titlar haft premiär i Öppet arkiv:

Mumin och havet 1968

Julvisa på teckenspråk 1987 Torkel Selin sjunger ”Fröjdas vart sinne”på teckenspråk.

Kollage: Maastrichtfördraget  Nyhetsinslag om Maastrichtfördraget, och om framväxten av en gemensam europeisk valuta, i ”Aktuellt” och ”Rapport” 8/12 – 11/12 1991,  7/2 1992 (då fördraget undertecknades) och 1/1 1999.

I samband med Peter Dalles 60-årsdag publicerades: 

Söndagsöppet 1995 där Dalle intervjuas och gör en återblick på klipp från hans karriär.

Persons parfymeri Humorserie från 1997 med Peter Dalle, Claes Månsson och Johan Ulveson.

I samband med Finlands självständighets dag publicerades:

Andra ord 1977 Säsong 2 av barnprogrammet med svenska och finska ord.

Slas berättar om en tomte 1988 Slas kertoo tontusta. Varför vill tomten flytta? Röd-Emil är ledsen och tomten är också ledsen. Men det går att resonera sig fram över ett glas lingondricka. Berättare: Stig Claesson

Veckans dokumentär: Jorden vi ärvde 1988 En dokumentärfilm om livet på landet, närmare bestämt en släktgård på Gotland, Sveriges ostligaste jordbruk. Frilansfilmaren Margareta Garpe följer den unga generationens försök att få idealen att gå ihop med verkligheten. Det handlar om ägandet och att arbeta i kooperativ, om kärleken och att bo i kollektiv.

Nästa vecka kan vi se fram emot att se när Drutten och Krokodilen firar Lucia, klipp med The Hives och tittarönskemålet Röda korsets julkyrkobord.