Okategoriserade 

Vecka 47 2016

Broster Broster, julkalendern 1971, med Carl-Gustaf Lindstedt och Claire Wikholm. Foto: Kenneth Thorén / SVT
Broster Broster, julkalendern 1971, med Carl-Gustaf Lindstedt och Claire Wikholm. Foto: Kenneth Thorén / SVT

Vi har publicerat följande titlar under veckan som gått:

Broster Broster (1971)
Julkalender. Familjen Wikmansson, alltså mamma Linda, pappa Ludde, dottern Agnes, adoptivsonen Bertil och adoptivfarfar, flyttar ut på landet i kampen mot köphysteri och miljöförstöring. Mamma Linda är gravid och babyn i magen kallas ”broster”, en blandning av bror och syster.

Söndagspromenaden (1971)
En pjäs av Lars Forssell. Handlingen utspelas vid sekelskiftet 1800-1900 i en svensk småstad, kring specerihandlaren Coriander och hans brokiga familj. I rollerna bl.a. Margaretha Krook, Georg Rydeberg, Lars-Erik Berenett och Peter Harryson.

Bänken (1982)
TV-pjäs om två suparkompisar som får sällskap av en fin herre. I rollerna Weiron Holmgren, Sten Ljuggren och Roland Jansson.

Hammarkullen (1997)
Välkommen till det nya Sverige! Ska Kristina lyckas förföra fastighetsskötaren? Kan arbetsförmedlaren övertala Mohammed att ta ett svartjobb? Går Ballongmannen på helium? Vem vinner musikkriget i trappuppgången? Är Josef homosexuell? Orkar socialsekreteraren hjälpa somaliskan och hennes barn? Manus av Peter Birro. I rollerna bl.a. Viveka Seldahl, Reine Brynolfsson och Maria Lundqvist.

Motpolare (1989)
Trombonisterna Nils Landgren och Christian Lindberg i ett musikaliskt möte.

Tankar och ting (2002)
Programledaren Annelie Gardell samtalar med intressanta gäster om tankar och ting.

En renskötares vardag (1985)
En dokumentärfilm av Putte Palm och Gardar Sjödin. Vi får följa en grupp renskötare under ett helt år då de lämnar skogslandet i april-maj. Den långa förflyttningen mot sommarvistet på fjället. Kalvmärkning och slakt, fiske och älgjakt.

Dabrowski: New kids on the block (1991)
Klipp ur program där Stina Dabrowski försöker intervjua Danny Wood och Donnie Wahlberg från New Kids On The Block och samtidigt få dem att baka pepparkakor.

Adventsgudstjänst från Jukkasjärvi kyrka (1991)
Andersmäss är en traditionell kyrkhelg för samerna i Kirunaområdet. En helg då samer från samebyarna runt omkring samlas till gudstjänst i Jukkasjärvi kyrka, en av de äldsta kyrkorna i sameområdet, byggd i början på 1600-talet. Högmässogudstjänsten från Jukkasjärvi kyrka är i huvudsak på samiska, textad till svenska. 

Lisa Ekdahl (1994)
Två klipp från den då albumdebuterande sångerskan.

 

Nästa vecka kommer vi bland annat publicera flera julkalendrar bl.a. Ture Sventon, Herkules Jonssons storverk, Dieselråttor och sjömansmöss, Julens hjältar och Julstrul med Staffan och Bengt.