Nytt i arkivet 

Vecka 34 2017

fredagsbloggen2000px

Undrar du också vart fredagsbloggen har tagit vägen? Här får du veta lite mer om varför vi inte har uppdaterat löpande på ett tag. Och några tips inför helgen!

Många tittare har hört av sig och frågat efter de senaste publiceringarna i Öppet arkiv som redaktionen brukar dela med sig av varje fredag.  Sedan april i år har Öppet arkiv ett nytt avtal som innebär att vi planerar och publicerar nya program på ett lite annorlunda sätt. Därför har vi inte samma flöde av titlar som sprids ut över veckorna. Istället kommer många titlar på en gång varannan månad (dock är det fortfarande så att program kan dyka upp på dagen när vi vill uppmärksamma något, eller någon, lite extra). Så när det gäller bloggen kommer vi i framtiden uppdatera bloggen med nya titlar mer sällan – men då med desto fler!

Här är Öppet arkivs senaste fredagsblogg som publicerades den 1 augusti 2017. Nästa stora skjuts med titlar kommer den 1 oktober 2017. Håll gärna utkik här då! 

Veckans tips!

Per Anders Fogelström 100 år Den 22 augusti var det 100 år sedan författaren föddes. Öppet arkiv firar PAF, som han även kallas, så här.

Dr Alban 60 år Öppet arkiv har grävt fram några örhängen från när Alban Nwapa slog igenom. Vi får bland annat se honom sjunga Hello Africa i en mobiltelefon. Med utdragbar antenn. Se alla klipp här.

Anna Kinberg Batra avgår som partiledare för Moderaterna I Öppet arkiv kan du ta del av glimtar ur hennes karriär. Se Öppet arkivs kollage med Kinberg Batra här.

Byhåla 20 år Vi träffade Ronny och Ragge i Byhåla tidigare som serie i serie, men för 20 år sedan var det premiär för deras alldeles egna serie. Se Byhåla här. Och här kan du se Tratten och Finkel i Stereo, Fredde Granberg och Peter Settmans andra karaktärer.

oppetarkiv_svtplay
Du har väl inte missat att du kan se utvalda delar av Öppet arkiv i SVT Play? Klicka på bilden för att komma dit!