Nytt i arkivet 

Vecka 20 2017

Den här veckan presenterar vi några av de program som kommer ha premiär i Öppet arkiv den 1 juni 2017. I samband med att Öppet arkiv har ett nytt avtal ser våra publiceringar en smula annorlunda ut i ett övergångsläge. Här kan du läsa mer om Öppet arkivs nya avtal.

Efterlängtat Krim-paket

Sven Wollter som Van Veeteren i Återkomsten från 2001 Foto: Carl-Johan Söder (SVT)
Sven Wollter som Van Veeteren i Återkomsten från 2001 Foto: Carl-Johan Söder (SVT)

Skulden (1982)
Spionthriller i fyra delar. Rune Strand är en journalist som lever ett stillsamt liv med sin familj i ett nyinköpt radhus. Men ekonomin går inte ihop och han försöker lösa sina problem genom att stjäla hemliga dokument och sälja dem vidare till främmande makt. I rollerna: Gösta Ekman, Tintin Anderzon, Tomas Bolme ned flera. Manus av Rolf Börjlind efter Olle Högstrands roman.
Den perfekte tjuven (1979)
Ett andlös spännande kriminaldrama kring ett mystiskt förråd i Hammarbyhamnen i Stockholm. Efter en roman av den rumänske dramatikern Dan Tarchila. I rollerna: Ernst-Hugo Järegård och Jan Olof-Strandberg.
Återkomsten (2001)
Kriminalserie i tre delar som bygger på Håkan Nessers roman med samma namn. En kylig vårmorgon återvänder en man till sin hemort efter att ha avtjänat ett långt fängelsestraff för mord. Ett år senare hittas ett stympat lik i ett skogsbryn. Kommissarie Van Veeteren (Sven Wollter) och hans kollegor ställs inför ett bisarrt och skrämmande människoöde. i rollerna: Sven Wollter, Claes Ljungmark, Jonas Falk, Åsa Karlin med flera.
Profitörerna (1983)
Efter Leif GW Perssons roman i Lars Björkmans bearbetning. Denna serie i tre delar baserar sig på tre faktiska rättsfall. I rollerna: Krister Henriksson, Sven Wollter, Tomas Pontén med flera.

Femte generationen (1986)
En science-fiction-thriller i tre delar om 18-årige Jens som kommer i kontakt med en biologisk superdator som är installerad på ett sjukhus. Den artificiellt intelligenta maskinen tar egna beslut och manipulerar gravida kvinnors foster men börjar snart intressera sig även för Jens. I rollerna: Krister Henriksson, Margreth Weivers, Stig Grybe, Gunnel Fred, Tomas Fryk med flera.

Allsång på Skansen

Öppet arkiv fyller på med flera årgångar av Allsång på Skansen där vi får återse allt från Bosse Larsson och Lasse Berghagen till Anders Lundin och alla deras artister och gäster.

Nils Poppe

Nils Poppe i Min syster och jag från 1980 kan du se redan idag i Öppet arkiv. Foto: Bengt Rosenhall (SVT)
Nils Poppe i Min syster och jag från 1980 kan du se redan idag i Öppet arkiv. Foto: Bengt Rosenhall (SVT)

I Öppet arkiv finns idag redan sju farser med Nils Poppe, men den 1 juni premiärpublicerar vi den mycket efterlängtade:

Ta mej! Jag är din! (1988)

Sångfars av Franz Arnold och Ernst Bach. Inspelningen är gjord på Friluftsteatern Fredriksdal i Helsingborg sommaren 1987. i rollerna: Nils Poppe, Anna Maria Poppe, Brita Billsten med flera.

Andra titlar som publiceras i Öppet arkiv den 1 juni: Engeln säsong 2 (1976), Husbonden – piraten på Sandön (1989), Smygtittarna (1987), John Nilsson – den filmande lantbrevbäraren (2000) med flera.

 

NOSTALGI_KLICK