Information 

Välkommen till Öppet arkiv!

Vi är glada och stolta över att nu ta ett nytt stort steg med SVT:s öppna arkiv.

Här har vi samlat ett brett utbud av program ur den svenska tv-historien. Nytt är att Öppet arkiv numera innehåller hela program- och programserier, och inte endast klipp som tidigare
Vår förhoppning är att du både ska kunna återuppleva gamla minnen och frossa i nostalgi, men också finna spännande, underhållande och intressanta program som du inte tidigare sett.
Öppet arkiv är en skattkista fylld av dramaserier, barn- och underhållningsprogram, dokumentärer och program inom fakta, sport och kultur.
Följ oss gärna här på redaktionsbloggen, där vi kommer tipsa och berätta mer om olika program.

SVT:s arkiv är en viktig del av vårt gemensamma kulturarv som genom Öppet arkiv blir tillgängligt för publiken. Från och med den 16 april 2013 kommer en mängd hela program finnas tillgängliga, och successivt kommer fler att publiceras. Vi kommer ha cirka 200 olika programtitlar, ett stort antal episoder och runt 500 härliga timmar vid starten. Sedan ska Öppet arkiv fyllas på med omkring 50 timmar varje månad. Och så småningom kommer SVT kunna erbjuda mer än 10 000 timmar.

Tack vare en lagändring, och avtal med svenska rättighetsorganisationer, har Öppet arkiv gjorts möjligt. Våra avtal omfattar de flesta egenproducerade program som sänts före den 30 juni 2005. En del program kan inte visas av rättighetsskäl eller av hänsyn till de medverkande.

Sajten är en sökbaserad videospelare. Det betyder att du själv styr och letar dig vidare. Du kan tex söka på programnamn, artister mm eller klicka dig vidare på exempelvis årtal, skådespelare, ämnen etc. Längst ned på sidan har du en A-Ö lista där alla program som finns publicerade på Öppet arkiv finns listade. Du kan även klicka in dig den vägen direkt till ett program. Vi fyller hela tiden på med fler titlar. Så det finns anledning att återvända ofta och leta ”nya” godbitar.

Vill du ha konkreta programtips eller ställa frågor så sök dig hit till vår blogg blogg.svt.se/oppet-arkiv, eller vår facebooksida; www.facebook.com/oppetarkiv

Vill du tipsa eller komma med programönskemål – mejla till oppetarkiv@svt.se, eller skriv till SVT Öppet arkiv, 105 10 Stockholm


På den här bloggen kommer vi på redaktionen för Öppet arkiv att kontinuerligt tipsa och berätta om olika program.