Drama 

Tusenbröder

Vännerna Niklas, Hoffa och Hamid

TV-serien Tusenbröder berättar historien om tre unga män på väg in i vuxenvärlden med flickvänner, hus och barn. Tre killar som inte önskar knega på den vanliga långa vägen utan som beslutar sig för att ta en genväg via ett bankrån. ”-En bank. Ett rån. Sen aldrig mer”. Det var så dom tänkte. Men det som visar sig gå bra en gång kan väl lyckas igen?
Det som började som en tanke att gena sig ur knegar-träsket, leder snart vilse in i en värld av allvarlig brottslighet och dess påföljder. Vi får följa nära och kära och desperationen över att inte kunna lita på och inte få veta hela sanningen. Killarna är inte onda utan bara hopplöst naiva. Ett antal dumma beslut och felval leder allt längre bort från det lyckliga liv dom önskade.

För huvudrollerna som spelades av Ola Rapace, Chanti Rooney och Danilo Benjarano gav Tusenbröder ett starkt genomslag hos publiken och ledde vidare till nya uppgifter i karriären. Vill du se mer med Ola Rapace här på Öppet arkiv – kolla ”Sjätte dagen”. Danilo Benjarano är med i ”Spung”.  Och så småningom kommer säkerligen flera dramer finnas tillgängliga där även Chanti Rooney medverkar.
Tusenbröder gjordes i tre omgångar, där den tredje säsongen tyvärr inte kommer kunna läggas ut på Öppet arkiv då den är producerad och sändes efter 2005.

Lite kuriosa – ”Tusenbröder” är stim av småfiskar som växer upp i insjöar där brist på näring eller rovfiskar gjort att fiskarna inte växer normalt.