Svenska tv-historier 

Svenska tv-historier <3 Öppet arkiv

svenskatvhistorier_oppetarkiv_blogg_jul2015

Nu är det äntligen dags för nya avsnitt av Svenska tv-historier! Som vanligt är Öppet arkiv med och lägger ut nya älskade och önskade program.

Albert och Herbert – premiär för tredje säsongen!

Skrothandlaren Albert bor med sin son Herbert i en gammal träkåk i Haga i Göteborg. Deras liv kantas av oväntade händelser och besök. Pappa Albert gillar att testa på nya saker och drar in sin son i en uppsjö av påhitt; allt från dans till seans. Albert och Herbert började sändas 1974 och då spelades Herbert av Lennart Lundh. När andra säsongen hade premiär 1976 hade Tomas von Brömssen tagit över rollen som ”Hebbe-lelle”. Albert spelar som alltid av Sten-Åke Cederhök. I samband med att Svenska tv-historier: Albert och Herbert sänds visar Öppet arkiv tredje säsongen från 1977. De tre första säsongerna av Albert och Herbert kan du se här.

Svenska tv-historier: Albert och Herbert sänds i SVT1 måndag 21 december 2015 kl 19:00. Programmet kan även ses på SVT Play här.

FB_BILDFILM_albertochherbert

 

Äntligen Lorry!

För frånskild och mogen ungdom och för er som är vana att ha det lite småtrist. Den hyllade satirserien Lorry från 1989 med Lena Endre, Ulla Skoog, Deter Dallen, Claes Månsson, Stefan Sauk och Johan Ulvesson kommer till Öppet arkiv den 22 december! Från den 22 december 2015 kommer du att kunna se Lorry här.

Svenska tv-historier: Lorry sänds i SVT1 tisdag 22 december kl 19:00.  Programmet kan även ses på SVT Play här.

lorry-bloggen

 

Magnus och Brasse

En av de sista intervjuerna med Magnus Härenstam gjordes i samband med Svenska tv-historier som sändes påsken 2015. Nu har intervjun klippts om och innehåller ännu fler fina ögonblick. Förutom alla fina program med Magnus och Brasse som redan finns i Öppet arkiv har vi grävt fram en mycket tidigt Brasse Brännström som uppträder med sin sånggrupp Spiralerna i Radiohuset 1964 (Finns tillgängligt från den 24 december 2015). Alla program i Öppet arkiv med Magnus och Brasse kan du se här.

magnusbrasse_blogg

Svenska tv-historier: Magnus och Brasse sänds i SVT1 på julafton 24 december kl 18:10.  Programmet kan även ses på SVT Play här.

 

svenskatvhist_quotes