Okategoriserade 

Öppet arkiv firar 1 år!

smash_1920
Smash – En tenniskomedi av Hannes Holm och Måns Herngren som sändes första gången 1990.

 

I dag är det exakt ett år sedan Öppet arkiv slog upp portarna till SVT:s gamla pärlor.

Under det här första året har Öppet arkiv fyllts med över 845 titlar, vilket är mer än 2400 timmar av program och klipp ur SVT:s fantastiska tv-historia.

Tittare har fått möjlighet att återse folkkära serier som Rederiet, Den vita stenenSvenska hjärtanNileCityStorstadSkärgårdsdoktorn och Glappet.

Varje vecka tittas det på drygt 70 000 timmar av de program och klipp som finns i Öppet arkiv. På ett år har det gjorts över 15 miljoner videostarter. Det är vi mycket glada för!

Här kan ni läsa vad Sveriges televisions vd Eva Hamilton säger om Öppet arkiv så här ett år efter lanseringen: ”Jag klickar mig runt i Öppet arkiv och fastnar”.

Historiska pärlor från 1917 till 2005
I Öppet arkiv finns program och rörliga bilder från 1917 till 1 juli 2005. Här publiceras tv-historiska pärlor i alla genrer, fördjupning i aktuella ämnen och publikens önskemål. Tiotusentals önskningar om högt och lågt, smalt och brett och uppskattande ord har strömmat in via mail och via Facebook, Twitter och Instagram:

”Öppet arkiv är helt magiskt”
”Tomheten nu när Rederiet är slut. Som när ett långt förhållande är över. Saknad. Jag får somna utan dess fina sällskap <3 #öppetarkiv.”
”SVT Öppet arkiv jag älskar er!”
”Öppet arkiv är ett fantastiskt bra tidsfördriv om kvällarna i lastbilen”
”#sömnlös pga #övertrött = rederietmaraton. #öppetarkiv @svt”
”NÄÄÄ. Nu dör jag! SOM jag letar efter ”Pip-Larssons” online. Ni är FÖR bra Öppet arkiv”

Vi firar ettårsdagen med att bjuda på några extra godbitar ur tv-historien. Återse program som Smash, Den tatuerade änkan, tredje säsongen av Storstad, Stina med Sven, Ted Gärdestad och Kuta och kör.

Vi ser fram emot ett nytt år av nostalgi tillsammans med er. Fortsätt önska era favoritprogram så lovar vi att göra vårt bästa för att ta fram det vi kan ur vårt stora arkiv här på SVT.

Här kan ni läsa mer om Öppet arkiv.