Julkalendrar  Julvärd 

Och årets julvärd är…

s3
Årets julvärd: Henrik Dorsin. Här i humorprogrammet ”Säpop” från 2004. Foto: SVT

 

Dessutom fyller han år i dag. Därför säger vi dubbelgrattis till Henrik Dorsin och passar på att lägga ut en godispåse med program ur hans tv-historia.

Henrik Dorsin började sin karriär som statist i långfilmen ”Vinterviken”. Sedan har karriären fortsatt med hyllade framträdanden i bland annat Allsång på Skansen och roller i serier som Grotesco i SVT och Solsidan i TV4.

Ett program som inte är lika känt är humorprogrammet Säpop som gör allt för att lotsa tittarna genom rockkulturens oberäkneliga värld. Bland de medverkande ser vi Josefine SundströmHenrik DorsinHenrik Pellmé och Rikard Ulvshammar. Programmet sändes i SVT 2004.

I programmet Detta har hänt från 1998 serveras veckans aktuella händelser, politiska utspel och dramatiska skeenden i satirisk nyhetsform, signerat bland andra Henrik Dorsin. Vi har satt ihop ett potpurri av de bästa sketcherna ur serien.

”Jag skrattade i en minut för jag trodde det var ett skämt”. Se intervjun med årets julvärd Henrik Dorsin. Reporter: Sara Parkström. Foto: Martin Karlgren.

Se de tidigare julvärdarna Lotta Bromé (2003) och Ernst Kirchsteiger (2004) i Öppet arkiv. Lotta Bromé var den som bröt Arne Weises nästan 30 år långa svit som julvärd i rutan.

Återse julkalendrar från förr