Frågor & svar om Öppet arkiv 

Nytt år, nya möjligheter

oppetarkiv2016nyttavtal

Från och med den 7 januari går Öppet arkiv in i en ny fas. I samband med ett nytt avtal med rättighetsorganisationerna kommer det ske några förändringar på sidan.

SVT har från och med i år ett nytt avtal med rättighetsorganisationerna gällande Öppet arkiv. Detta avtal innebär att från och med den 7 januari kommer en del program ligga tills vidare och andra under längre eller kortare perioder. Förändringen omfattar både program som finns på sidan idag och premiärpubliceringar. Utbudet på Öppet arkiv kommer till största delen bestå av ett så kallat basutbud; program som kommer att ligga kvar tills vidare, precis som tidigare. Den delen av utbudet som kommer ligga under en begränsad period kan komma tillbaka. Från och med den 7 januari kommer alla program som finns i Öppet arkiv vara uppmärkta med information om hur lång tid du har möjlighet att titta på just de program/filmer/serier som du är intresserad av.

Precis som tidigare kan ni tittare önska program eller serier, och vi kommer totalt ha en lika stor mängd program – skillnaden är att några av dem ligger ute under en kortare tid och byts ut sinsemellan. Fördelen med att ha ett rörligt utbud är att vi nu i ännu större mån kan arbeta med paketeringar och anpassa publiceringar till aktuella händelser.

Bästa hälsningar,

Öppet arkiv-redaktionen