Drama 

Krimhöst

Polisen och domarmordet från
Polisen och domarmordet utgör startskottet för Öppet arkivs Krimhöst. Foto: Kamerareportage

Gillade du Öppet arkivs Krimsommar? Nu är det dags att slå sig ner i tv-soffan och njuta av fortsättningen: Krimhöst!

Många tittare hörde av sig och önskade fler delar av Polisen i Strömstad. Därför utgör Polisen och domarmordet och Polisen och pyromanen starten för vår höstsatsning. För hela listan och datum se nedan. Och vill du titta på vilka program som publicerades i samband med Krimsommar kan du klicka på denna länk.

10 september – Polisen i Strömstad: Polisen och domarmordet

I Strömstads tingshus härskar sedan 30 år lagmannen Ambjörn Kvintus – oinskränkt, högaktat men oälskat. I stadens polishus börjar sommarens kaos vika för höstens sköna leda. Det är den 14 augusti och lagmannen vaknar bakrusig i sitt samtalsrum i tingshuset. Det är hans sista dag i livet. Per Oscarsson och Stefan Ljungqvist har som vanligt händerna fulla. (Från 1993) Se serien här.

17 september – Polisen i Strömstad: Polisen och pyromanen

En pyroman gäckar polisen i Strömstad. Under sex månader har sex sommarhus brunnit ner. Inga spår, inga vittnen! ”Det här är som att jaga ett spöke, tacka vet jag ett rejält mord”, säger kommisarie Kronborg. Se Per Oscarsson och Stefan Ljungqvist i sitt esse. (Från 1996) Se serien här.

24 september – Insider

Anna Rosenberg, ung och framgångsrik forskare på motorbolaget Nanotech, har uppfunnit en avgasfri bilmotor. Lyckan över projektets avslutande blir dock inte långvarig, då någon försöker stjäla ritningarna på ”miljömotorn”. En säkerhetsvakt mördas och plötsligt finner sig Anna, hennes familj och hennes arbetskamrater hotade till livet. Medverkande: Viveka Seldahl, Kelly Tainton, Gunilla Johansson med flera. (Från 1999) Se hela serien här.

insider
Insider kommer den 24 september i Krimhöst. Foto: Åke Ottosson (SVT)

1 oktober – Labyrinten

I detta Henning Mankell-drama får vi följa en kvinnlig åklagare som fått förnyat intresse för en serie ekonomiska brott som begåtts för flera år sedan. Boven i dramat är
försvunnen och fallet avskrivet, men när resterna av en död man hittas på en kobbe i skärgården tas det upp igen. Åklagaren har nyligen återvänt till det lilla samhället efter att ha studerat på annan ort under några år. Hon har dessutom gift sig med sin ungdomskärlek, ortens nuvarande kommunalråd. Medverkande: Stefan Sauk, Stig Grybe, Inga Gill, Björn Granath, Peter Schildt med flera. (Från 2000) Se hela serien här.

8 oktober – Skuggan av Henry

De svenska agenterna Henry Malm och Rikard Ramberg beger sig till den finsk-ryska gränsen för att där ta emot en KGB-agent som hoppat av. Men plötsligt försvinner Henry och Rikard blir indragen i ett internationellt politiskt spel där CIA och KGB är huvudaktörer. Medverkande: Thomas HellbergJösta HagelbäckStina EkbladJessica Zandén med flera. (Från 1986)

15 oktober – Goltuppen

Forsman är tungt kriminell som sitter i fängelse. Men det här gången har han bestämt sig – när han har kommit ut vill han starta ett nytt liv tillsammans med sin flickvän. Han har bara en sista uppgift. Att hämnas på dem som gjorde så att han blev inlåst. Medverkande: Thorsten FlinckJohan Rabaeus, Marie Richardson med flera. (Från 1991)

22 oktober – En nämndemans död

En kvinna blir mördad i en svensk småstad. Polisen Sandor Gross tar sig an fallet och upptäcker snart att mördaren är kvinnans egen man. Gross dras in i en  härva och inser att fallet är mycket svårare att lösa än han kunnat ana. Medverkande: Pernilla AugustLoa FalkmanKrister HenrikssonLennart Jähkel med flera. (Från 1995)

en_namndemans_dod
En nämndemans död från 1995 där Loa Falkman spelar en man som misstänks för att ha mördat sin fru. Foto: Lena Koller (SVT)