Humor  Nöje 

Eva Rydberg 70 år

Eva Rydberg 70år

En veteran inom svensk underhållning  fyller 70 år.  Allsidig och med en oemotståndligt smittsam energi. Vi känner henne som clownen Eva. Sångerskan Eva. Dansaren Eva. Revyartisten och entertainern Eva Rydberg.  Hon har uppträtt på cirkus. Gjort barnprogram. Spelat mängder av revyer. Och fått svenska folket att skratta åt och känna med hennes utmejslade figurer under en lång karriär. Hon är ”still going strong” på Fredriksdals-teaterns sommarrevyer.

Se gärna scenen ur programmet ”Eva”  där hon i rollen som ”miss Juanita del KarlGerhard” beskriver och skryter om  sin allsidighet och storhet som entertainer och om hur det krävs en
”-personlig stil i underhållningsbranschen”. Scenen kommer efter dryga 26  minuter in i programmet och kunde gott ha handlat om Evas egen karriär. Hon visar både sin clownlika komiska sida, lite dans och sång och själva innehållet i numret är som en grov karikatyr av henne själv. Det slår mig när man ser Eva in-action att hon tidigt, med clowntraditionen i ryggen, vågade vara rolig på ett sätt som inte är insmickrande och vackert. Utan snarare motsatsen. Hon är ofta utstyrd i tokfula kostymer och spär på med knasig hållning och grovt minspel. Hon bjussar på sig och lyckas alltid förmedla värme och stort hjärta till karaktärer och publik. Grattis och stort tack till dig Eva! Du har gjort skillnad!

http://www.oppetarkiv.se/etikett/medverkande/Eva_Rydberg/