Nytt i arkivet 

Dubbelt så mycket nostalgi med nytt avtal

 

blogg_oppet_arkiv_titelbild
Några av titlarna som kommit nya och tillbaka i Öppet arkiv: Julia och nattpappan, Stieg Trenter: I dag röd, Fyra nyanser av brunt, Goda grannar och Sjukan. Foto: SVT

Har du varit inne i Öppet arkiv den senaste tiden och upptäckt att vi har publicerat många nya program? Det beror på att Öppet arkiv har ett nytt avtal – igen!

Från den 1 april 2017 har Öppet arkiv ett nytt avtal som innebär att vi nu kan fylla upp tjänsten med ännu mer nostalgi. Om vi jämför med vårt förra avtal kommer nu fler program ligga tills vidare, vilket i sin tur leder till att basutbudet blir större. Faktiskt dubbelt så stort! Fler program blir tillgängliga under längre tid och som tittare behöver du inte i samma utsträckning hålla reda på när programmen försvinner. Men vissa program kommer fortfarande komma på tillfälligt besök och lösa av varandra, men denna information kommer vi fortsätta vara tydliga med att notera i anslutning till videospelaren.

Och självklart kommer vi publicera nya program! Därför är vi glada för att så många hör av sig med sina tips och önskemål!

Visste du att en stor del av de titlar som finns i Öppet arkiv är program som våra tittare har önskat? Om du saknar ett program tveka inte att kontakta oss. Vi finns på mejl, Twitter, Instagram och Facebook.

Här får du koll på vilka titlar som kommit till Öppet arkiv den senaste tiden

PREMIÄRER

fyra_nyanser_av_brunt_2000
Jonas Inde i Fyra nyanser av brunt, Killinggängets serie i fyra delar från 2005. Foto: Elliot Elliot (SVT)

Fyra nyanser av brunt (2005) 

Dramakomedi av Killinggänget. En nitisk far försöker väcka sin skoltrötte sons nyfikenhet och tar med honom till södra Sveriges största smådjurskremering. Samtidigt ramar hans fru in ännu ett foto av sitt sydamerikanska fadderbarn Flavio som bor i en papperskorg. Medverkande: Sofia Helin, Henrik Schyffert, Maria Kulle, Robert Gustafsson, Jonas Inde, Johan Rheborg med flera.

En liten film (1999)

Fyra fristående (varav tre är publicerade i Öppet arkiv) filmer av Killinggänget med ironi, tragik och satir.  Medverkande: Robert Gustafsson, Henrik Schyffert, Jonas Inde, Andres Lokko, Martin Luuk, Johan Rheborg, Suzanne Reuter med flera.

Ben & Gunnar – en liten film om manlig vänskap 

På sista versen – en liten film om döden

Torsk på Tallinn – en liten film om ensamhet

(Gunnar Rehlin – en liten film om att göra någon illa – Öppet arkiv har ej rättigheter att visa detta avsnitt.)

Sjukan säsong 1 (1995) och 2 (1997) Komediserie. På Sjukans avdelning för obestämda mag- och hjärtsjukdomar finns tre patienter som tycks trivas oförskämt bra. De är diversearbetaren Bert Hersby (Björn Gustafson), östermalmsbon Rutger Ahlenius (Ulf Brunnberg) och morsgrisen Patrik Larsson (Jan Mybrand). De vårdas med fast hand av den något tankspridda Dr. Söderberg (Anita Wall) och sjuksyster Nader (Lasse Lindroth) som envisas med att kalla alla patienter för ”Svenne”.

NÅGRA TITTARÖNSKEMÅL SOM KOMMIT TILLBAKA

Det är över 700 titlar som kommit tillbaka till Öppet arkiv i samband med det nya avtalet – listan nedan är endast ett litet urval av dem. Är det något speciellt du söker? Gå in och leta efter din favorit i Öppet arkiv.

goda_grannar2000x800px_2
Alla säsonger av Goda grannar är tillbaka i Öppet arkiv. Foto: Lars Wiklund (SVT)

Julia och nattpappan (1971) En serie för hela familjen av Maria Gripe om Julia, nattpappan Peter och ugglan Smuggel och deras upplevelser.

Stieg Trenter: I dag röd (1987), Lysande landning (1987) och Träff i helfigur (1987), Som man ropar ( 1988)

Skuggornas hus (1996) Dramathriller om en klass som reser till Gotland visar sig sova över i ett hemsökt hus.

S:t Mikael säsong 1 (1998) Det sammansvetsade teamet på S:t Mikaels sjukhus kämpar mot klockan, utmattningen och ständigt hot om nedskärningar. Humorn blir den ventil som får dem att stå ut.

Jakten på Bo Hansson (1977) En filmberättelse om kompositören och musikern.

Goda grannar säsong 1, 2 (1987), säsong 3 (1988) Träffa Helge, Iris och deras vänner på Caféet.

Nybyggarland säsong 1 (1972) och säsong 2 (1974) Mikael Edman lämnar sin tillvaro som fattig backstugesittare i Anundsjö och vandrar tillsammans med sin dotter Malin upp mot Vilhelmina. Han lämnar resten av familjen efter sig på kyrkogården i Anundsjö: hans hustru och de tre yngsta barnen dog i rödsot under våren. De går genom det vårgranna landskapet upp till det nybygge Mikael köpt ovanför Vilhelmina. Han har beslutat sig för att bli egen herre, han ska skapa en tillvaro för sig och sin dotter utan fattigdom och förnedring.

Skeppsholmen säsong 1 och 2 (2002–2004)  Familjen Eldh lever i en skenbar idyll där flera generationer bor under samma tak och tillsammans driver ett båtvarv. Kärleken mellan IT-paret Anna och Victor sätts på prov när han får chefsjobbet som var vikt för henne. Kollegan Siri försöker övertala Anna att de ska starta en egen webbyrå och medelålders singeln Maggan har precis öppnat restaurang på Skeppsholmen.

Svenska hjärtan säsong 1, 2, 3 och 4 (1987–1998) Återse familjerna i radhusområdet där vad som helst kan hända. Till exempel får någon för sig att köra gräsklipparen i snön på nyårsafton.

Vi är fortfarande inte klara med publiceringen av alla program som ska in i nya basen. Men vi på redaktionen arbetar så fort vi kan och hoppas att vi har fyll upp hela basen till mitten av maj 2017.

Saknar du något program som vi tidigare har gått ut med ska komma till Öppet arkiv? I samband med att vårt nya avtal trädde i kraft så fick några av titlarna som vi planerat in i april och maj stryka på foten. Vi beklagar detta men arbetar för att de flesta av dessa ska kunna publiceras någon gång under året.

NOSTALGI_KLICK