Barn 

Äntligen sommarloooooov!

tippen_presentation

Snart går startskottet till Barnkanalens Sommarlov. Öppet arkiv värmer upp med nostalgibonaza. Du kommer väl ihåg Tippen, Hajk och Solstollarna?

 

Öppet arkiv har följande sommarlovsrelaterade program:

1985 och 1987 Sommarlov med Solstollarna Ulla-Bella, Skumberg, Knegoff, sjöjungrun och alla gäster: Samantha Fox, Mandy, Pernilla Wahlgren, Lena Philipsson.

1994 PREMIÄR! Tippen med Lasse å Morgan.  ”Ingenting försvinner, allt finns kvar”. Programmet hade också en Tippen-klubb där barnen fick skicka in vad de gjort för miljön. Då blev de automatiskt medlemmar i klubben. Morgan Alling berättade själv i en intervju i Sverige! att var tredje barn var med i klubben. Öppet arkiv har i nuläget endast möjligheter att publicera ett klipp av Tippen.

1994, 1996, 1998 PREMIÄR! Tjipp och välkommen till HAJK! ! Helfestligt. Allmänbildande. Jätteintressant. Kunskapsorienterande. Klassikern med Bengt Alsterlind har nu fått några klipp i Öppet arkiv.

Året 1997 hette sommarlovssatsningen Salve. Öppet arkiv har den omarbetade versionen som sändes året efter: Salve – en medeltidssaga

1999 Mormors magiska vind Emma och Jenny ska passa mormors hus över sommaren. På vinden bor ett spöke som de blir vänner med. Tillsammans hittar de en spegel som gör att de kan förflytta sig i tiden.

2000 – 2001 Sommarlovsserien Vintergatan 5a och 5b klipptes år 2003 ihop till serien Tillbaka till Vintergatan.