Event 

Dags för Alla hjärtans d(r)ag!

allahjartansdag2
Av flera hundra önskemål har Albert och Herbert, Godnatt jord, Knuff och Ett litet rött paket fått sin alldeles egna och speciella plats i Öppet arkivs hjärta.

Öppet arkiv tackar så hjärtligt för alla önskemål! Vi har fått in hundratals titlar med allt från drama, samhällsprogram, barnprogram och humorserier. Och nu är det dags att dra fyra titlar som från och med idag får sin alldeles egna plats i Öppet arkiv. 

Är just ditt önskemål ett av dem?

Albert och Herbert
Humorserie från 1974 om den gamle skrothandlaren Albert och hans son Herbert som bor i en träkåk i Haga, Göteborg. Detta är den första säsongen av det mycket omtyckta och folkkära lustspelet där ni bland annat ser Sten Åke-Cederhök i rollen som Albert. Saknar ni Tomas von Brömssen? I den första säsongen spelas Herbert, eller ”Hebbe lelle” som hans far också kallar honom, av Lennart Lundh. Men för alla er som vill ha mer Albert och Herbert i allmänhet och von Brömmsen i synnerhet så kommer det fler säsonger i Öppet arkiv framåt. (Thomas von Brömssen spelar Herbert från och med andra säsongen av serien som sändes 1976 ända fram till sista avsnittet som gick 1979. Albert och Herbert gick även som julkalender 1982.)

Ett litet rött paket
Svensk romantisk komedi från 1999 som handlar om Jenny som plötsligt drabbas av tvivel ett dygn innan bröllopet med Staffan. Varför gifter hon sig, vems idé var det med frackbröllop, måste man bli vuxen och skaffa barn? I rollerna ser vi bland annat Fanny Risberg, Ulf Friberg, Anita Wall och Fredrik Meyer.

Godnatt jord
Dramaserie från 1979 baserad på Ivar Lo-Johanssons genombrottsroman med samma namn. Serien var känd redan då för att vara extremt långsam. Vad tycker ni idag? Medverkande: Ingvar Hirdwall,  Margreth Weivers, Emy Storm, Tor Isedal, Monica Zetterlund, Claire Wikholm med flera. Regi: Keve Hjelm.

Som extra bonus publicerar vi även programmet Inför Gonatt jord där vi får möta manusförfattaren och regissören Keve Hjelm i samband med sändningspremiären av serien.

Det var då i TV2 – Knuff
Knuff var ett ungdomsprogram som gjordes under 1970-talet. Margareta Wästerstam intervjuar unga människor om livet, kärleken, arbetsmarknaden, droger, våld och sex. Varje ämne fick sina egna låtar som skrevs och framfördes av amatörgrupper från hela landet.

Till alla er som inte fick era önskemål publicerade idag: Vi sparar alla titlar och skriver in dem i vår ordinarie önskelista och håller tummarna för att även de kommer att kunna återses i Öppet arkiv framåt.