Wiktoria tar tillbaka vattenfallet till Melodifestivalen
Melodifestivalen 2019 

Wiktoria tar tillbaka vattenfallet till Melodifestivalen

När Wiktoria intar scenen får vi svaret på vad som tog så lång tid.

Hon fick byta plats med Zeana feat. Anis Don Demina på dagens repetitioner eftersom produktionen ville ha lite extra tid med att förbereda hennes specialeffekt.

Och specialeffekten är ett vattenfall.

I går chockade Wiktoria med att dyka upp på backstagerepetitionen i rakt hår. Till i dag har lockarna kommit tillbaka. Men de plattas till under tiden på scenen.

Det raka håret från i går har blivit lockigt. Foto: Gustav Dahlander och Janne Danielsson/SVT

Wiktoria sjunger sin ballad ”Not With Me” på ett podium, och bakom henne faller regnet. En viktig poäng med podiet är att ha en konstruktion som samlar upp vattnet så att det inte flyter iväg över scenen.

– Vattnet är kontrollerat så att det kan samlas upp och inte gör att det blir halt på scenen. Det var mycket jobb med att hitta en konstruktion som samlar upp vattnet, säger Karin Gunnarsson, Melodifestivalens biträdande tävlingsproducent.

Wiktoria förbereder sig med produktionen mellan repetitionerna.

Och mot slutet av låten faller regnet över Wiktoria själv, som blir sjöblöt. På dagens repetition testar hon det på plats för första gången och kan inte låta bli att skratta.

Men effekten ska förstås illustrera kärlekssorgen som hon uttrycker i texten. På repetitionen backstage i går var Wiktoria emotionell efter att ha sjungit låten, och det gäller att hon hittar den känslan även i regnet.

– Är man tillbaka en tredje gång är det klart att man vill göra något nytt. Det har kommit hit folk från Tyskland för att fixa med regnet, som är en avancerad teknisk lösning, berättar Karin Gunnarsson.

Tidigare har vi förstås sett vattenfallet som en del i Eric Saades genombrottslåt ”Manboy” i Melodifestivalen 2010.

Foton: Stina Stjernkvist/SVT

Smyglyssna på låten

English summary

Wiktoria participates in Melodifestivalen for the third time. She is known for her special effects, and for the ballad ”Not With Me”, a rain with real water falls over the stage. In the end of the song, Wiktoria is herself covered in water. The waterfall requires an advanced technical solution involving a special podium to collect the water.

Läs också:

Alla fakta om Wiktoria i Bidragsbibeln
Allt om Wiktoria i Melodifestivalen 2019
Smyglyssna på låtarna på SVT Play