Vlad Reiser utan upptåg i Melodifestivalen 2019
Melodifestivalen 2019 

Vlad Reiser utan upptåg i Melodifestivalen 2019

Youtubestjärnan Vlad Reiser är känd för upptåg och spratt (två gamla fina ord som sällan används på Youtube). Men i Melodifestivalen är han en seriös popartist.

Hans ”Nakna i regnet” blir ett dansnummer med fyra dansare. Bakom står flera X-formade ljusställningar.

Vlad och dansarna har plastöverdrag på delar av kläderna för att ge en känsla av regn. Produktionen testar också en softad lins på ett parti av låten, och vid ett par tillfällen kommer ett en överdragseffekt i kameran som ska likna vatten.

Texten finns redan i sin helhet här på bloggen. När jag träffade Vlad i går berättade han att han skriver genom att ta bort ord som inte behövs och ändra ordningen för att det ska låta bättre i sången, även om det inte är grammatiskt korrekt. Då får man textrader som ”Du får vänta ingenting”.

Smyglyssna på låten

English summary

Vlad Reiser, born in Belarus, came to Sweden when he was 9 years old. He has recently shot to fame on Swedish Youtube, with 4 million views every month. He is known as a prankster, but his Melodifestivalen entry ”Dansa i regnet” (”Dance in the Rain”, not connected to Spain 2014) is a serious pop song. The performance includes 4 dancers and screen overlays depicting water.

Foton: Stina Stjernkvist/SVT

Läs också:

Bidragsbibeln: Alla fakta om Vlad Reiser i Melodifestivalen 2019
Allt om Vlad Reiser i Melodifestivalen 2019
• Smyglyssna på låtarna på SVT Play