Vinnarlåten Dance You Off tolkas i Melodifestivalen 2019-finalen – som dansnummer
Melodifestivalen 2019 

Vinnarlåten Dance You Off tolkas i Melodifestivalen 2019-finalen – som dansnummer

Benjamin Ingrosso repeterar det blivande vinnarnumret 2018. I finalen tolkas det i dansform. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Traditionen med att tolka fjolårets vinnarlåt fortsätter.

Men i år tolkas den inte i sång, utan det blir helt och hållet ett dansnummer. Det är en av Melodifestivalens rutinerade husdansare, Daniel Koivunen, som står för tolkningen och koreografin. Budskapet i mellanakten bygger på ensamheten som många kan känna i en nutid där beroendet av snabb stimulans och ständig digital uppkoppling stegrar.

– Att få någon eller några att känna igen sig i distansen till familj, kärlek och närhet och sina egna mönster genom mellanakten och ge en boost att försöka förändra skulle vara en dröm. Förutom att beröra med dans vill vi såklart leverera ett högt underhållningsvärde som en hyllning till låten ”Dance you off”.

Melodifestivalens husdansare 2019: Ann Mirro, Daniel Koivunen, Edin Jusuframic och Felicia Maurice. Foto: Sini Siambalis.

Benjamin Ingrossos vinnarlåt ”Dance You Off” får en ny musikalisk tappning, i en elektronisk och mer avskalad version.

– Det kommer vara husdansarna plus en extern dansare på scen. Vi har tagit fram en slags huvudgrej som ser ut som en bakvänd hörlur som lyser på vardera sida så att dansarna på så sätt ”kopplar upp sig själva.”, berättar Henric von Zweigbergk, Melodifestivalens producent.

Utöver detta kommer även publiken kunna koppla upp sig med en ny teknik som gör att produktionen kan styra lamporna i publikens mobiltelefoner. Det ska skapa en effekt av gemenskap i ett uppkopplat samhälle.

Intervju och texthjälp: Helena Nilsson/SVT

English summary

The in-house dancers will take the spotlight in the final with a dance interpretation of last year’s winner ”Dance You Off”. The dance will depict loneliness in a connected world addicted to fast stimuli.