Väntans tider – nu får vi veta artisterna i Melodifestivalen 2018
Melodifestivalen 2018 

Väntans tider – nu får vi veta artisterna i Melodifestivalen 2018

Just nu förbereder sig nervösa artister för de 28 bidragen i Melodifestivalen 2018. På tisdag ska de presenteras för fans och medier på vad som kallats Sveriges största presskonferens.

Uppåt 500 personer beräknas vara på plats i Tv-huset. Du kan som vanligt följa det i direktsändning, på Melodifestivalens Facebook och i SVT Play. Sändningen startar 9.30 på tisdag. Då får vi också veta vilken artist som startar i vilken deltävling.

Vi som jobbar med festivalen på SVT har fullt upp. Tisdagen är enda tillfället över huvud taget då alla artister i Melodifestivalen 2018 finns på samma plats. Och det är då klippen som visas just innan artisterna går upp på scenen i sändningarna spelas in. Bland mycket annat.

Vi på Melodifestivalen Digitalt får också ligga i. Under presskonferensen som följer direkt på direktsändningen kommer du att få fina inblickar på vår Snapchat. Och hela eftermiddagen uppdaterar jag här i bloggen med mer från artisterna, där de bland annat berättar om sina låtar. Här kan du också vara med och ställa frågor, genom det blogginläggets kommentarspalt. Ett sådant inlägg kommer jag att ha både på tisdagen och onsdagen, med halva startfältet den ena dagen och halva den andra.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT. Vi tar avsked av Melodifestivalen 2017. Och nej – jag är absolut inte en av artisterna …