Tobbe Trollkarl bidrar till Kamferdrops galenskap
Deltävling 1: Karlstad 

Tobbe Trollkarl bidrar till Kamferdrops galenskap

Första deltävlingen har de mest spektakulära numren i Melodifestivalen 2018. Det dröjer inte länge efter Edward Bloms matshow innan Kamferdrops uppträder.

Här får vi en rosa bubbelgumsvärld. Kulissträden bakom är tunga och går inte att flytta runt på det sätt som en tidig förhoppning var. Men huvudnumret här är ett annat.

Kamferdrops grej är att hon bär mask och är okänd. De skulle kunna skicka vem som helst till intervjuer och annat, och det har de tagit fasta på på scen.

Tobbe Trollkarl gör ett gästspel i numret, och det trollas en hel del. Sångerskan försvinner och det dyker upp danstjejer som mimar, blir delade i en trollerilåda och blir borttrollade. En saxofonist är också på scenen och det sprutar fyrverkeri från saxofonen.

– Tobbe Trollkarl tycker att det är så kul. Hur skulle man kunna säga nej till något som är så här galet? säger bidragsproducenten Lotta Furebäck.

Referensen när numret skapades var ”Alice i Underlandet på syra”. I slutet blir det riktigt psykedeliskt när vi får se alla fem upplagor av Kamferdrops som medverkat i numret.

Repetitionerna av bidraget i Stockholm var roliga men inriktade på logistik. Här handlade det om att träna in när olika versioner av sångerskan ska dyka upp var.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Läs mer:

• Bidragsbibeln: Kamferdrops
• Allt om Kamferdrops