Okategoriserade 

Tjejerna står för dansen i Victor och Nattens glädjechock

Foto: Lina Åhman/SVT

Victor och Natten är dagens första bidrag att repetera. Han visar upp ett dansnummer med fem tjejer.

Tjejerna kör en intensiv dans koreograferad av Linda Hansson.

Victor själv har inte lika intensiv koreografi och fokuserar på att nå ut med textens andemening. Som du kan se i bidragsbibeln för Victor och Natten har han en glad kärlekstext, och han ser glad och bekväm ut när han framför låten (trots att det är torr-rep i ett publikutrymme i arenan).

– Vi ville ha en del rörelse i numret, det här är ju hela Sveriges fest, säger Victor direkt efteråt, som uppenbarligen har tagit inspiration av öppningsnumret i lördags.

Huskören är också med i det här bidraget men står som ofta annars bakom scenen. Så kommer de faktiskt att göra i samtliga bidrag den här veckan.

– Jag har inte fått förnyat förtroende, skrattar Mia Stegmar, som var på scen i lördags i åtminstone öppningsnumret och Anna Books bidrag (som till sist ju blev en mellanakt).

– Och jag har aldrig varit betrodd hittills, säger Jonathan Jaarnek Norén, som är den andra halvan av huskören.

Innan torr-repen startade satt en lapp som annars återfinns på toaletterna i arenan längst fram på scenen. Busiga produktionsarbetare hade varit framme. Studiomannen Henric von Zweigbergk tog ansvar och rev bort den innan första artist hann komma på plats …

Foto: Gustav Dahlander/SVT
Foto: Gustav Dahlander/SVT