Okategoriserade 

Sverige och Måns Zelmerlöw är i final!

Det blir som alla trott – Sverige är med i finalen av Eurovision Song Contest 2015!

Måns Zelmerlöw drog lotten att framträda i den första halvan av startfältet på den internationella presskonferensen. Då jublade några i presscentret. Alla vet att det är bättre att starta i den andra halvan – senare startnummer har historiskt betytt en statistiskt säkerställbar fördel.

På det här sättet blir det mer spännande, eftersom Sverige målats upp som favoriten att vinna allt. Nu går vi ut med ett litet handikapp.

Dessutom har tävlingen nyligen gått i Sverige, och att vi alltid hamnar i toppen börjar vissa tycka bli tjatigt. Lägg därtill att vissa fans antagligen är avundsjuka på att vi har Melodifestivalen, som ger oss ett Eurovision i miniatyr sex veckor i rad på hemmaplan.

Christer Björkman tror åtminstone att fansen inte vill att Sverige ska vinna.

I den svenska delegationen fanns det lite nerver när vi åkte till arenan. Måns var helt tyst och fokuserad. Men Christer Björkman hade redan innan sagt att han trodde att vår finalchans var hundra procent.

På vägen hem var stämningen mer uppåt, och på plats på hotellet väntade härlig svensk efterfest.

Nu laddar vi om batterierna. Redan på eftermiddagen i dag väntar nu repetition, och på kvällen är det viktiga jury-genrepet, där hälften av resultatet avgörs. Jag direktrapporterar från båda genrepen här i bloggen.