Okategoriserade 

Sverige är på plats i Wien!

Nu har äventyret börjat för Måns Zelmerlöw och hela den svenska delegationen. Vi har precis tagit plats på hotellet i Wien efter flygresan. I kväll väntar rep på hotellet för Måns och kören, som inte har haft chans att testa låten ihop tidigare.

20150513_141922

Måns verkar trivas i rollen som Eurovisionstjärna. När han kom gående på flygplatsen möttes han av österrikisk tv och en jublande skara volontärer som bjöd på läsk och tilltugg. Dessutom har alla i delegationen fått en välfylld Eurovisionväska med programmagasin och annat smått och gott.

Vid bagagebandet hann jag med en intervju med Azerbajdzjans artist Elnur Huseynov, som alltså varit i Sverige i några dagar och repat. Om ni kollat in hans video har ni kanske sett att utsikten från lägenheten där den spelats in är Stora Essingen i Stockholm. Låten är ju delvis skriven av svenskar, och dessutom är Daniel Zangger Borch röstcoach och Ambra Succi koreograf.

20150513_141209
Ambra Succi.

Jag har på olika sätt varit med varje år sedan 2007 utom 2014, då jag var hemma utbränd. Och 2013 var ju allt i Malmö. Så senast jag var på plats på ett liknande sätt som nu var i Baku 2012. Den gången gick det ju bra.

Vi är väl inte riktigt lika stora favoriter till att vinna den här gången, men Sverige anses ändå vara det land som har störst segerchans i förhandssnacket. Om tio dagar får vi svaret på hur det går.