Snart kör vi – men först måste du uppdatera din app
Melodifestivalen 2018 

Snart kör vi – men först måste du uppdatera din app

Melodifestivalens röstningsapp har en egenhet. Om du har din telefon inställd så att apparna uppdateras automatiskt är det lugnt, då kan du bortse från det här inlägget. Många har den inställningen.

Men om din telefon eller surfplatta är inställd så att du måste godkänna uppdateringar av appar eller uppdatera manuellt har du en uppgift. Då måste du se till att uppdatera Melodifestivalens röstningsapp. Du går in på Google Play eller App Store, söker upp appen som heter Melodifestivalen och trycker på Uppdatera.

Om du går in på appen som du har installerad sedan tidigare kommer den bara att stå och snurra. Och ingen ska sitta och svära över sin telefon samtidigt som Sigrid Bernson framför bidrag nummer ett i kväll.

Den här egenheten hos appen är tänkt att vara förbättrad nu så att den inte återkommer nästa år. Men det borde inte vara någon fara för tävlingen. Förra året var läget detsamma, och då fick Boris René som var först ut ett utmärkt resultat.

Och så ett tips till: Rösta med appen! Om du röstar en gång med telefon påverkar du minimalt eftersom alla som har appen kan rösta fem gånger per bidrag. Dessutom betalar du pengar när de andra röstar gratis. Telefonen tycker jag att du ska ta till om du vill skicka in ännu mer än fem röster på ett bidrag.

Dessutom: Lägg inte in en massa hjärtan på alla bidrag i appen. Det är skillnaden i röster mellan bidragen som ger dig makt att påverka resultatet. Bidraget som du tycker ska komma sist ska inte ha något hjärta alls. Annars hindrar du bara din egen möjlighet att påverka resultatet.

Sprid gärna de här stalltipsen till de andra i tv-soffan.

Läs allt om hur Melodifestivalens app 2018 funkar här