Snabbkoll på artisternas första test på scen inför Melodifestivalen 2020 i Malmö Arena
Melodifestivalen 2020 

Snabbkoll på artisternas första test på scen inför Melodifestivalen 2020 i Malmö Arena

Artisterna har testat de sista bidragen på scen för första gången. Expertbloggen har bytt toppbild. Och du kan kolla in klipp från alla repetitioner på SVT Play, där det också finns något längre smyglyssningar på låtarna. Vilken dag.

Här får du som inte hinner djupdyka i repetitionsrapportern från torsdagen snabbkoll på läget för artisterna i Malmö.

Bidragen i startnummersordning.

1. We Are One – Frida Öhrn

Frida Öhrn var först ut av artisterna på scen i Malmö i dag. Nu får vi se de sista sju numren i Melodifestivalen 2020. Sedan väntar Andra chansen och finalen.

Frida har guldremsor bakom sig på scen och ett exploderande färgfyrverkeri på tygfonden i bakgrunden. Scenkläderna framhäver hennes dramatiska rörelser till den storslagna låten. I showen ingår också färgad rök och vindmaskin.

2. Molnljus – William Stridh

William Stridh sjunger om ”Molnljus”, ljus bakom molnen. Han går ut som nummer två i startordningen och hade alltså dagens andra repetitionstid.

Den oskyldiga framtoningen i balladen kompletteras av vit molnliknande rök på scenen – och en vit lysande ring.

3. Carpool Karaoke – Nanne Grönvall

Nanne Grönvall visade upp sitt fartfyllda nummer med sex dansare. I slutet förvandlar dansarna ett podium till en bil genom att själva hålla upp hjul och strålkastare. Snyggt!

4. Troubled Waters – Victor Crone

Victor Crone har ett nummer skapat av Edin Jusuframic, som också är med som husdansare hela turnén. Victor testade precis numret för första gången på scen i Malmö Arena.

Han börjar liggande på scengolvet, på en pentagonformad LED-yta. I grafiken visas vattenanimationer som Victor interagerar med. På dagens repetition låter man också vattengrafiken komma tillbaka vid ett senare tillfälle i framträdandet.

5. Surface – Ellen Benediktson & Simon Peyron

Ellen Benediktson dras med en förkylning och sparade på rösten på dagens repetition. Tillsammans med Simon Peyron ska hon sjunga en känslosam duett. Scenbilden är ganska enkel och stilren, med artisternas kemi som största effekt.

6. Om du tror att jag saknar dig – Jakob Karlberg

Jakob Karlberg tar hjälp av Mattias Andréasson på scen, som körar och spelar bas. Här får vi se ett nummer med band, och Jakob satsar på gitarren som gimmick, som har inbyggt ljus.

Looken på scen är inspirerad av Beatles, och samtidigt lägger Jakob och Mattias in ett par danssteg avsedda som hyllning till Michael Jackson. Kanske förebilderna kan hjälpa Jakob vidare i tävlingen?

7. Brave – Hanna Ferm

Hanna Ferm är sista tävlingsbidrag på scen i årets deltävlingar. I showen får vi se två rökfyllda plexilådor som ljussätts snyggt. Showen och Hannas scenkläder går i blått.

Låten är lekfull men har ändå en dramatisk ådra, och Hanna har rejält med ögonskugga. I slutet varieras scenbilden med rök och vindmaskiner – samtidigt.

Det var dagens sista repetition. Klockan 19.15 ses vi om du så vill i livesändningen Mellosvepet här i appen och pratar mer om vad vi har sett och läget inför lördagen!

Foton: Stina Stjernkvist/SVT

Mellosvepet med det hetaste från dagen

Jag och inhoppande onlineprogramledaren Helena analysera läget på torsdagskvällen.

In English

Today, the artists had their first on-stage rehearsals on location in Malmö. Here’s a brief review of the stage shows that we’re served in the final heat. Also, find the sneak peeks of the rehearsals at SVT Play.

Missa inte:

• Bidragsbibeln: Alla fakta om scenshowerna, artisterna och låtskrivarna i Melodifestivalen 2020
De dolda repetitionerna: Så var artisternas första dag i Malmö