Christer Björkman förklarar: Så blir duellerna i Andra chansen i Melodifestivalen 2018
Andra chansen 

Christer Björkman förklarar: Så blir duellerna i Andra chansen i Melodifestivalen 2018

Bild: Olivia Eliasson blev tillsammans med Felix Sandman klar för Andra chansen i kväll. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Christer Björkman och hans biträdande tävlingsproducent Karin Gunnarsson var snabba efter sändningen i Örnsköldsvik. Redan efter ett par minuter kom de ut ur rummet där de förskansat sig och presenterade duellerna i Andra chansen.

Jag stod i greenroom och jobbade med artisterna, men vår reporter Moa Linette Lindahl fanns på plats och fick de första kommentarerna om duellindelningen.

Vid indelningen av duellerna har tävlingsproducenterna regeln att bidrag som slutat trea i sin deltävling måste möta bidrag som slutat fyra, och man får inte möta någon som man tidigare har mött i samma deltävling. Vilka som slutat trea respektive fyra presenteras inte förrän efter Melodifestivalen 2018.

Så blir duellerna i Andra chansen 2018

Duellordningen och Christer Björkmans kommentar:

Margaret möter Moncho
– Vi tyckte att det var en bra duell, eftersom de är närbesläktade med latininfluenser och härlig glad pop.

Renaida möter Olivia Eliasson
– De är också besläktade på sitt sätt med två poputtryck som känns väldigt moderna.

Felix Sandman möter Mimi Werner
– En duell som blir lite udda, eftersom Felix är den som har enda balladen. Och den som är minst poppig är väl Mimi Werner, som visserligen har en countrypoplåt, men det är inte lika högoktanig pop som de andra i startfältet, så vi tycker att de hör ihop.

Sigrid Bernson möter Mendez
– I vissa fall har vi lyckats göra tydliga matchningar, men det haltar när man har en ballad och inte två. Här är likheten att det är två stora nummer med showpotential. I övrigt är de inte närbesläktade.

Christer Björkman. Foto: Janerik Henriksson/TT