Därför sjunger Sigrid Bernson om Patrick Swayze i Melodifestivalen 2018
Deltävling 1: Karlstad  Inför Melodifestivalen 2018 

Därför sjunger Sigrid Bernson om Patrick Swayze i Melodifestivalen 2018

Startnummer 1 i deltävling 1: Karlstad. Artist: Sigrid Bernson. Bidrag: ”Patrick Swayze”. Låtskrivare: Sigrid Bernson, Josefin Glenmark, Andrej Kamnik och Peg Parnevik.

Foto: Janne Danielsson/SVT

Sigrid har varit proffsdansare i Let’s Dance fem säsonger, 2016 i par med Samir Badran, och de blev också ett par privat. Sigrids musikkarriär tog fart 2017, då hon släppt flera partylåtar.

Sigrid Bernson om ”Patrick Swayze”

Show 100 % | Udda 73 % | Tempo 100 % | Humor 75 % | Dans 80 %

• Låten:
– Den lever sitt eget liv, vi skrev den inte ens med tanke på Mello. Låten har Icona Pop-referenser och är trallvänlig, halva Sverige kommer nog att hata mig, för det är en låt som sätter sig. Det känns så himla kul att få göra en så energisk låt i Mello. Jag får gå upp och bara ge energi och vara glad. Vi ska ha kul och lyfta taket!

• Budskap:
– Låten är hyllning till Patrick Swayze. Det är glimten i ögat i hela numret, vi flörtar med Dirty Dancing. Jag, Peg Parnevik, Josefin Glenmark och en som heter Andrej Kamnik har skrivit det. Det var ett så coolt team, med oss brudar i spetsen. Vi hade kul när vi skrev låten. Vi ville busa till det och började prata om ikoner i filmer. Och så kom vi in på min favoritfilm Dirty Dancing. Jag tror att det var jag som droppade hans namn. De som vet, de vet. De andra får upptäcka, haha!

• Melodifestivalreferens: Ace Wilder – ”Busy Doin’ Nothin'”
– Jag tror att jag är och nafsar lite på Ace Wilder sett till feelingen i låten. Den är ganska hård att sjunga för att vara en tjejig låt. Kanske har jag lite referenser till den, men med helt olika innebörder.

Stockholm den 7 mars 2014. Ace Wilder framför ”Busy Doin’ Nothin'” vid fredagens genrep inför finalen. Hon slog igenom stort med låten, som slutade tvåa, två ynka poäng bakom den blivande Eurovisiontrean Sanna Nielsen. Genom Ace Wilder fick kvinnliga akter med ”coola” uttryck ett genombrott i Melodifestivalen. Foto: Fredrik Persson/TT

Gustavs överkurs

I Melodifestivalen 2015 gick det bara att rösta med appen när artisterna stod på scen. Att gratisrösta via app blev våldsamt populärt från första stund, och utifrån röstningssiffrorna tycks bidragen med tidiga startnummer ha drabbats.

Tittarna kan helt enkelt ha laddat ner appen och kommit igång med röstandet under programmets gång. Artister som Molly Pettersson Hammar och Elize Ryd & Rickard Söderberg fick ett överraskande tidigt respass.

För att kunna rösta med 2018 års app måste du uppdatera den version du har. Men den som har automatisk uppdatering av sina appar inställd på sin enhet får uppdateringen utan att behöva göra något. Och det går ju att rösta under större delen av programmet den här gången, inte bara när artisten står på scen (det var en mycket märklig idé, om du frågar mig).

Sigrid Bernson och de andra artisterna med tidiga startnummer i deltävling ett har med andra ord knappast skäl att oroa sig. Appen behövde uppdateras på samma sätt 2017, och Boris René som gick ut med startnummer ett det året var den Andra chansen-artist som fick näst flest röster i de fyra deltävlingarna.

Missa inte:

SVT Play: Här presenterar Sigrid Bernson bidraget
Se Sigrid Bernson berätta mer om ”Patrick Swayze” i SVT Play
Hela listan: Alla artister och låtar i Melodifestivalen 2018
Alla Inför Melodifestivalen 2018-bloggar – ett nytt bidrag om dagen