Sigrid Bernson inleder Melodifestivalens scenrep 2018 – med hemligt lyft
Deltävling 1: Karlstad 

Sigrid Bernson inleder Melodifestivalens scenrep 2018 – med hemligt lyft

Sigrid Bernson är första tävlingsartist att formellt repetera på Melodifestivalscenen 2018.

Som jag rapporterade i går har hon en intensiv dansshow till en låt där Icona Pop möter Dirty Dancing. Under framträdandet har hon med sig de fyra husdansarna, och scenbilden är gul och ungdomlig och avslutas med lite fyrverkeri.

Som avslutning på showen kör Sigrid en specialeffekt som varit hemlig hittills. Sigrid drar med sig en extern dansare från publiken, som ser ut att hänga på helt spontant. Som slutgest med ”gästdansaren” gör Sigrid sedan det kända Patrick Swayze-lyftet från Dirty Dancing. Skälet till att det inte gick att hålla hemligt längre är att tv-produktionen behöver träna in det.

– Jag tittar jättemycket på humor och ville gärna ha något roligt med i numret som avslutning, berättade Sigrid när jag träffade henne i går.

Innan artisterna kom till Karlstad har de repeterat tillsammans med SVT flera gånger i Stockholm. Där har Sigrid jobbat tillsammans med bidragsproducenterna Lotta Furebäck och Mari Ryberger för att gå från dansartisten till sångartisten.

Sigrid vill nästan automatiskt dansa väldigt mycket eftersom hon är proffsdansare i grunden med fem år i Let’s Dance. Det gäller att växla om och landa så att hon hittar andningspauser för sången. När Sigrid repeterade i gymnastiksal i går hörde jag att hon klarar tonerna bra, men att göra det i kombination med en intensiv dansshow är en helt annan sak.

Nu under Melodifestivalen 2018 kommer jag att rapportera till alla artisters repetitioner på torsdagarna. Men det finns redan så många som följer varje steg som artisterna tar på scenen i dag. Om det kan du läsa hos bland annat Schlagerprofilerna och Schlagerbloggen.

Här kommer du i stället att få synvinkeln av vad som händer i produktionen bakom scenen. Och så kommer jag att berätta om något som vi aldrig har täckt in förut – hur repetitionerna i Stockholm varit. Artisterna har ju tränat på sina nummer i replokal flera gånger tidigare tillsammans med SVT-produktionen, och att veta mer om hur det har varit är en viktig bakgrund.

Jag uppdaterar blogginläggen med bilder från vår egen fotograf Stina Stjernkvist.

Läs mer:

Bidragsbibeln: Sigrid Bernson
Allt om Sigrid Bernson