Senaste nytt: Så var fredagens repetitioner inför Melodifestivalen 2019 Malmö
Melodifestivalen 2019 

Senaste nytt: Så var fredagens repetitioner inför Melodifestivalen 2019 Malmö

Nu på fredagseftermiddagen har artisterna repat på scenen en andra gång.

Andreas Johnson är fortsatt stabil.

Aftonbladets Tobbe Ek påpekade en grej som jag missat, nämligen att Malou Prytz har Tilda Bredal-Hansen (vänster) som en av sina dansare. Det var Tilda som gestaltade den unga Loreen i framträdandet med ”Statements”. Malou verkar för övrigt konstatera att det är utpumpande att vara med i Melodifestivalen.

Oscar Enestad repeterade i strumpor i dag för att inte repa sitt särskilda scengolv. Han har ändrat ljussättningen en del för att numret ska sticka ut stilistiskt. I dag ska artisterna egentligen ha sina riktiga scenkläder på sig, men Oscar hade fortfarande sina repkläder. Förklaringen är enkel.

– Det blev en miss, scenkläderna kommer att vara svarta, så vi trodde att det inte spelade någon roll, berättar Oscar.

Jan Malmsjö visade upp sina scenkläder i dag, och här blir det uppklätt. Han har fortfarande en del problem med att minnas den ordrika texten.

Vlad Reiser har en dansant scenshow. Dansaren Martin Jonsson fick ett sår på knät som krävde plåster. Martin drog ner långbyxorna där han stod längst fram på scen under repetitionen och plåstrade om sig.

Dans-Martin med plåster.

Hanna Ferm & LIAMOO har enorm utstrålning och kemi tillsammans på scen.

Plasten i bakgrunden ser liknande ut som i går men har växt. I går hade de två paneler för lite.

I dag trasslade ingen av artisterna in sig på allvar. De hade kontroll över plasten i stället för tvärt om.

Margaret hann bara repetera sitt bidrag två gånger för att teknikerna behövde tid med att ställa in showen på skärmen bakom henne. När de väntade på att komma igång tramsade gänget på scen, och Margaret gjorde gester så att det såg ut som att hon petade på grafiken.

Vår fotograf Stina Stjernkvist har hållit stenkoll på repetitionerna under eftermiddagen, tagit bilderna och dessutom rapporterat det viktigaste för mig.

English summary

During the Friday afternoon, the all artists conducted a second on-stage rehearsal. Check out the pictures from the afternoon above. Oscar Enestad forgot to use his real stage costume which is also black, and Martin Jonsson, dancing with Vlad Reiser recieved a minor wound on his knee.