Scenkläderna avslöjade: Så var eftermiddagens repetitioner i Göteborg
Melodifestivalen 2019 

Scenkläderna avslöjade: Så var eftermiddagens repetitioner i Göteborg

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Fredagens enskilda repetitioner med artisterna är över. Snart är det genrep, men jag har sneglat på repetitionerna under dagen, och vår grymma fotograf Stina Stjernkvist har punktmarkerat scenen hela dagen och uppdaterat mig med sina spaningar.

Nano har kören med sig i slutskedet på scenen. Det inte ofta kören får en så här stor chans att glänsa i Melodifestivalen nu för tiden, så det här är ett nummer som betyder mycket för körmedlemmarna. De har dessutom kopplingar till barn som syns i den förinspelade filmen med Nanos son som ingår i bidraget.

High15 har växt in i rollen på scen och var mycket öppnare och mer energiska i dag.

Wiktoria repeterade med specialeffekten med vattenfallet i dag också. Det finns stor risk att hon får vatten i munnen eller att utrustningen störs, så det här behöver de verkligen öva på.

I dag testade Wiktoria med att inte stå still just på det blötaste stället, så att hon får en lagom mängd vatten på sig.

Zeana testade att inleda låten i ett par spektakulära solglasögon i går. I dag skippade hon solglasögonen. Inför dagen har man också lagt extra tid på att bättra hennes Beyoncé-inspirerade frisyr.

Arja Saijonmaa har en bouzoukispelare med sig på scenen, som man i dag testade att placera lite längre bak. Arja själv hade sin riktiga scenklänning på sig i dag, designad av snart 89-åriga legendariska formgivaren ”Voukko”. I går hade hon en snarlik klänning på sig, men den som har skarpt klädöga kommer att se skillnaden från gårdagsbilderna.

Mohombi ökade energin i rörelserna i dag. Vid en av genom sjungningarna testade man också med rökmaskiner i scenen framkant.

Anna Bergendahl visade för första gången upp sina scenkläder.

Klockan 19 börjar det första genrepet. Då visas hela premiärprogrammet äntligen upp för publik, och jag återkommer förstås med rapporter.

English summary

This afternoon, the artists had a second on-stage rehearsal. This time it’s mandatory to use the stage costumes. Anna Bergendahl and Arja Saijonmaa revealed their outfits for the first time. Wiktoria used the waterfall today as well, making sure to get maximum rehearsal time with this complicated special effect.