Så var artisternas repetitioner inför Melodifestivalen 2020 i Göteborg
Melodifestivalen 2020 

Så var artisternas repetitioner inför Melodifestivalen 2020 i Göteborg

Artisterna är klara på scen och de sista justeringarna ska vara gjorda. Nu väntar två genrep inför det stora avgörandet i Göteborg.

I kväll omkring 21.30 ses vi om du så vill i det direktsända Mellosvepet med en uppdatering om det senaste.

En glimt av repetitionerna för dig som vill ha en snabbgenomgång hinner vi med innan dess.

Klara Hammarström kör en glittershow som uppskattas av många Eurovisionfans.

Jan Johansen är nu på fredagen äntligen på plats i Göteborg! Han gjorde ett stabilt första scenrep med ”Miraklernas tid”. Jan har anpassat en del fraseringar och uttryckssätt i texten. Scenbilden blir mörk, med en stadssiluett i bakgrunden.

Dotter har egna lampor av ett slag som aldrig har använts i Sverige förut som skapar en lasereffekt. Scenbilden är mörk, med reflektioner från artistens topp som avspeglar textens hjärtesorg. Var beredd på en effekt som vi inte har sett förut!

Mendez och Alvaro Estrella kör så det ryker på scen! Med sig har de sex stycken dansare. Och en kioskbyggnad med trappa och övervåning i latinamerikansk stil.

Båda artisterna har en bakgrund i Chile. Mendez har precis kommit tillbaka från en resa dit och brinner för textens budskap om att överbrygga problem genom glädje och gemenskap.

Linda Bengtzing och hennes team jobbar in i det sista! På torsdagens repetition testade Linda svarta scenkläder. Men mot svart bakgrund funkar det sådär, tyckte man. Så klädteamet färdigställde en röd kreation i morse. Linda kör så ryker.

Med Paul Rey får vi se ett nummer med bland annat siluetter i fonden. Var beredd på effekter i kamerorna också.

Anna Bergendahl slår på stort med ”Kingdom Come”. Sex stycken dansare på scen och en stor plattform. Plattformen är röd, och eftersom resten är mörkt blir effekten svävande.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT