Så var sista repetitionerna inför Melodifestivalen i Leksand
Melodifestivalen 2019 

Så var sista repetitionerna inför Melodifestivalen i Leksand

Nu på fredagseftermiddagen har artisterna gjort sina sista enskilda repetitioner på scen i Leksand. Nu återstår bara genrep och själva avgörandet i morgon kväll.

Vår örnögda fotograf Stina Stjernkvist har punktmarkerat artisterna under dagen och hjälpt mig med bilder och flera spaningar.

The Lovers of Valdaro visade upp sina scenkläder. I övrigt har duon ett av de största scenografisk elementen som vi har sett i ett Melodifestivalbidrag i form av vad som närmast kan beskrivas som en helt egen scen som byggs upp ovanpå den ordinarie scenen.

Polly i Dolly Style hade problem i början med ett klänningsband som inte ville sitta fast.

Man kunde tro att Dolly Style hade sina riktiga scenkläder redan på torsdagens repetition, men de hade en växel till att lägga in. Så här blir det i morgon.

Martin Stenmarck fortsatte att testa olika scenkläder. Men det här var väl i enklaste laget. Det tyckte nog Martin också, för snart hade han bytt tillbaka till en av jackorna som han testade i går.

Martin skällde på sig själv under repet för att han misslyckades med att tajma rörelserna på ett ställe i numret. I kväll på genrepet ska det sitta.

Omar Rudberg har ett inslag med greenscreen som ska visas på kläderna. Men det har inte funkat hittills, och i dag åtgärdade man det genom att helt enkelt tejpa hans rygg. Det återstår att lösa projiceringen på tygstyckena som dansarna håller i.

Rebecka Karlsson testade två olika klänningar på repet i går, och i dag fick vi se ytterligare en variant. Den svarta från i går lär vi inte få se eftersom gänget helt korrekt bedömde att hon försvann mot bakgrunden.

Stylisten Nicklas Berglund är fortfarande i valet och kvalet tillsammans med Rebecka. Kanske byter de tillbaka till den vita klänningen från i går?

Jon Henrik Fjällgren har sina riktiga scenkläder, som påminner en del om dem från 2017. De tre körmedlemmarna stod på scenen i går men fick flytta till kulisserna i dag.

Vi fick också se en del nya inslag på skärmen. I går var det en stjärnhimmel, men i dag har fler inslag från fjällvärlden kommit på plats. Vi får följa med till fjället i stället för till natthimlen.

Grannen Tobbe Ek på Schlagerbloggen spanade dessutom in att renen på skärmen hade ett koppel om halsen i går. Den har man retuscherat bort till dagens rep.

Thomas Benstem jobbar med numret och rapporterar till Tobbe att det har tagit två veckor att redigera bort kopplet. Man blev klar först i natt. Men det är viktigt med renens huvudrörelser i numret, så det kanske var värt jobbet. Här är en bild på renen från i går, när kopplet fortfarande var kvar.

English summary

Omar Rudberg will have greenscreen elements in his show. The solution to make it work seems to be… tape. And Jon Henrik Fjällgren will not have a leased raindeer on stage. To edit away the leash from yesterday’s rehearsal has taken the team two weeks of work.