Så var dagens Andra chansen-repetitioner inför Melodifestivalen 2018 i Kristianstad
Andra chansen 

Så var dagens Andra chansen-repetitioner inför Melodifestivalen 2018 i Kristianstad

Nu har alla veckans artister repat på sina bidrag på plats i Kristianstad.

Sigrid Bernson funderar på att plocka in en referens till Edward Blom – som hon slog ut i sin deltävling. Inför första refrängen sade han ”nu kommer det!” Sigrid vill brista ut i samma ord inför det avslutandet lyftet i bidraget.

I deltävlingen plockade hon ju upp en dansare ur publiken som till sist lyfte henne i det ikoniska Dirty Dancing-lyftet. Nu är det tänkt att dansaren inte ska plockas upp ur publiken utan bara ska dyka upp och genomföra lyftet.

Inför Andra chansen har Sigrid Bernson tränat kondition.

– Jag tror att det som fällde mig i deltävlingen om något var att jag blev så trött i slutet av numret. Jag kör alltid 100 procent.

• Patrick Swayze – Sigrid Bernson
Låtskrivare: Andrej Kamnik, Josefin Glenmark, Peg Parnevik, Sigrid Bernson. Bidragsbibeln: Sigrid Bernson.

Margaret var väldigt orolig för att bli förkyld inför deltävlingen. Den här gången har hon faktiskt blivit förkyld, men nerverna verkar hon i övrigt ha bättre ordning på. Nu kommer hon bara att ha en LED-skärm, den som finns i scenen, men hon kommer att lägga till ett element på skärmen som kanske kan väcka skriverier i morgon.

Dessutom tänker den modeintresserade tjejen byta kläder från deltävlingen, bara för att hon kan.

• In My Cabana – Margaret
Låtskrivare: Anderz Wrethov, Linnea Deb, Arash Labaf, Robert Uhlman. Bidragsbibeln: Margaret.

På torsdagen repetition i deltävlingen testade Margaret en gul dress. Kanske blir det den som vi får se i Andra chansen. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Olivia Eliasson och hennes gäng slipar vidare på numret. Dansstilen som kullerbyttekillarna (som studiomannen Henric von Zweigbergk retat dem med att säga) utför kallas tricking och är något som man kan tävla i, så parkour som vi har sagt tidigare är egentligen lite ospecifikt.

Olivia brottades med en förkylning under deltävlingen förra veckan. Hon är fortfarande förkyld men är på bättringsvägen. Men det var inte bara förkylningen som låg bakom att hon stod för kanske årets största Andra chansen-jubel. Hon var överlycklig när jag pratade med henne strax efter beskedet.

– Jag hörde hur publiken i arenan stöttade Elias Abbas, och så räknade jag med att Mariette och Rolandz skulle få mycket röster, det var så tuff konkurrens, berättar hon.

• Never Learn – Olivia Eliasson
Låtskrivare: Anton Ewald, Jonas Wallin, Astrid S. Bidragsbibeln: Olivia Eliasson.

Olivias nummer är tekniskt avancerat, och hennes gäng är tacksamt för att man får chansen att slipa vidare på den en vecka till. Foto: Stina Stjernkvist/SVT