Så blir Andra chansen-duellerna i Melodifestivalen 2019
Andra chansen  Melodifestivalen 2019 

Så blir Andra chansen-duellerna i Melodifestivalen 2019

Arvingarna avslutar startordningen i Andra chansen nästa vecka. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Duellerna i Andra chansen nästa vecka presenterades av tävlingsproducenterna Christer Björkman och Karin Gunnarsson direkt på scen efter programmet.

De fyra duellerna kommer att avgöras enligt följande:

Andreas Johnson mot Anna Bergendahl
– Den är målgruppsbaserad. Vi tror att de har samma målgrupp och det tvingar målgruppen att göra ett val. Den blir oerhört spännande, förklarar Christer.

Vlad Reiser mot Nano
– Där finns också en form av målgruppstänk. Lite yngre än den första duellen. Där nykomlingen Vlad Reiser får möta en revanschsugen Nano, säger Karin.

Martin Stenmarck mot Lisa Ajax
– Den enda duellen som kändes direkt given. Vi kallar den ”balladduellen” – en svensk ballad mot en engelsk ballad. Väldigt innerliga texter med artister som har stark närvaro när de framför sina bidrag, säger Christer.

Rebecka Karlsson mot Arvingarna
– Vi har ett väldigt starkt balladår i år. Rebecka Karlsson är debutanten som får möta otroligt rutinerade Arvingarna. Där är det en spännande dynamik. Kommer folket välja balladspåret eller det mer upptempo? Och vi tycker att Arvingarna blir en väldigt härlig avslutning på programmet, säger Christer.

I duelläggningen möter alltid en trea en fyra, och två bidrag som varit i samma deltävling kan inte möta varandra.

– Alla duellerna, utom Martin Stenmarck och Lisa Ajax, var lite kluriga i början. Men när vi kom igång med målgruppstänket fick vi ett bra flyt. Det är ett otroligt spännande och starkt Andra chansen i år, med otroligt starka röster. De har ett givet artisteri, det är hits som redan är bekräftade på radio. Vi tror att folket redan kommer ha en favorit när de sätter sig framför tv:n nästa lördag, säger Christer.

I Andra chansen-programmet planerar produktionen den här gången att presentera alla vinnare i slutet av programmet, liksom man gjorde 2016 och 2017.

Karin Gunnarsson och Christer Björkman visar upp duellerna, som de lagt med post it-lappar. Foto: Helena Nilsson/SVT

English summary

Find the duels in the Second Chance next week above. In the pairing, the producers will have to let an entry finishing 3rd meeting an entry finishing 4th, and two entries from the same semi final can’t meet.

Texten publicerades efter sändningen i lördags. Datumet har uppdaterats för att bättre synliggöra texten i bloggflödet.

Intervju och texthjälp: Helena Nilsson/SVT