Renaida vill ha unik dansshow i Melodifestivalen 2018
Deltävling 1: Karlstad  Inför Melodifestivalen 2018 

Renaida vill ha unik dansshow i Melodifestivalen 2018

Startnummer 3 i deltävling 1: Karlstad. Artist: Renaida. Bidrag: ”All the Feels”. Låtskrivare: Laurell Barker, Peter Barringer, Jon Hällgren och Lukas Hällgren.

Foto: Janne Danielsson/SVT

Renaida slutade på sjätte plats i Idol 2016 och har sedan dess fokuserat på att skriva musik. Nu medverkar hon i musikalen Aladdin.

Renaida om ”All the Feels”

Show 100 % | Udda 50 % | Tempo 90 % | Humor 10 % | Dans 100 %

• Låten:
– Låten är en blandning, det är fart men inte extremt, och det är ingen ballad. Det kommer nog vara dans och kul, supermycket energi.

• Budskap:
– Min låt handlar om kärlek på ett sätt, eller mer en situation där några känner igen sig. Den är inte negativ, men ändå inte jättepositiv. Handlingen är att känslan är som en drog, som man blir beroende av. Som man vill ha mer av, men det är svårt. Man vill också vara lite cool. Det kan vara en person som det är riktat till men måste inte vara det.

• Melodifestivalreferens: Ace Wilder – ”Don’t Worry”
– Det är inte samma grej som jag, men hon vill också ha kul. Det är inte så högtidligt. Utanför festivalen gillar jag Rihanna supermycket. Jag har tittat på Melodifestivalen så länge, och jag har gillat så många nummer, men varje år har jag tänkt att jag hade gjort det lite annorlunda. Jag hoppas göra en show som man inte sett förut.

Stockholm den 11 mars 2016. Ace Wilder genrepar ”Don’t Worry” i Friends Arena inför finalen, där hon dagen efter knep tredjeplatsen. I efterhand berättade artisten att hon drabbats av panikångest i samband med deltagandet. Pressen att följa upp succén från 2014 med ”Busy Doin’ Nothin'” hade blivit för stor. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Gustavs överkurs

När jag tittar på formuläret som Renaida fyllde i åt oss ser jag att hon försökt indikera mer än 100 % på både Show och Dans. Men onlineredaktionens Matilda Larsson som tagit fram grafiken till de officiella bilderna i år var omutlig och godtog bara värden mellan 0 och 100.

Att som Renaida sluta på sjätte plats i Idol kan vara givande. Hon har åtminstone gott sällskap i den klubben i form av Danny Saucedo, Idolsexa 2006.

Missa inte:

SVT Play: Se Renaida presentera bidraget
Se Renaida om låten i SVT Play: ”Det kommer pirra”
Hela listan: Alla artister och låtar i Melodifestivalen 2018
Alla Inför Melodifestivalen 2018-bloggar – ett nytt bidrag om dagen