Recensenterna hyllar Faith Kakembo med ”Crying Rivers” inför Melodifestivalen i Luleå
Melodifestivalen 2020 

Recensenterna hyllar Faith Kakembo med ”Crying Rivers” inför Melodifestivalen i Luleå

Ett spänningsmoment varje onsdagskväll är när journalisterna lyssnar på låtarna för första gången. Jag kunde inte hålla mig från att snegla på vad de tre mest notoriska recensenterna tycker:

Schlagerprofilernas Ken Olausson
Aftonbladets Markus Larsson
Aftonbladets Tobbe Ek

De två sistnämnda är visserligen utsända från samma tidning, men de har i grunden olika musiksmak.

Förra veckan hyllade journalisterna Anna Bergendahl, vilket visade sig stämma med folkets mening. Däremot missade de här tre närmast fullständigt att Dotter hade en finalplats att inkassera.

Den här gången sticker ett av bidragen ut rejält.

– Det här är balladen vi har väntat på och kan bli ögonblicket i rutan som ger oss rysningar, säger Markus Larsson om Faith Kakembos ”Crying Rivers”.

Hans musiksmak föreskriver att låten kan vara årets bästa. Bidraget, framfört av narkossköterskan från Jönköping, får också hyllningar från både Schlagerprofilerna och Tobbe Ek.

Faith Kakembo från onsdagens repetition backstage i Luleå.

Markus Larsson avfärdar samtidigt både Mariette och Mohombi som slutvinnare av Melodifestivalen 2020 men menar att båda har chans att ta sig vidare i tävlingen.

Tobbe Ek tycker att Mohombis ”Winners” tar för lång tid på sig att bygga upp till refrängen, som å andra sidan är snygg och effektiv. Men Schlagerprofilen Ken Olausson ger tummen upp och menar att Mohombi är veckans säkraste att ta sig vidare i tävlingen.

Mariettes låt ”Shout It Out” tycker Tobbe Ek är lite anonym. Schlagerprofilerna lyfter fram att Mariette med den här låten är mer trogen den musikstil hon har utanför Melodifestivalen. Markus Larsson tycker att låten saknar punchline.

Schlagerprofilerna dubbar Drängarna till ”Timoteijs pappor”, vilket är en komplimang i sammanhanget, och trots vissa invändningarna lyckas Ken inte värja sig. Markus Larsson får huvudvärk av låten men tror att den kommer att slå i tävlingen, och får medhåll på den senare punkten av Tobbe Ek.

Tobbe stör sig på att Amanda Aasa har ett refrängord på engelska, ”Late”, i en svensk text, och Schlagerprofilerna tror att låten kan få svårt att bryta den svaga resultattrenden för bidrag från P4 Nästa.

Albin Johnsén borde enligt Tobbe Ek få svårt att hävda sig i Melodifestivalen men gå bättre på listorna, och Schlagerprofilerna kan tänka sig att det här är låten som gör Albin till mer än ett one hit wonder.

Anis Don Demina måste enligt Tobbe Ek lyckas charma fler än sin publik. Ken från Schlagerprofilerna är också osäker och föreslår trevande att Anis kanske kan ta sig in på topp fem.

Tobbe Ek uppger att oddsen på Faith Kakembo och Drängarna har sjunkit efter att journalisterna fått lyssna på låtarna men att Mohombi och Mariette fortfarande är oddsfavoriter att gå till final.

Läs hela recensionerna här:

Schlagerprofilernas Ken Olausson
Aftonbladets Markus Larsson
Aftonbladets Tobbe Ek

In English

The first song reviews for this week are in, and Faith Kakembo is a big favourite among the journalists voicing an early opinion.

Among the other acts, Drängarna are forecasted as a success, while pre-favourites Mohombi and Mariette are described as less certain qualifyers than what the odds have put forth.

Missa inte:

Alla fakta om veckans bidrag i Bidragsbibeln