Rebecka Karlsson mot Arvingarna: Andra chansen-duell 4 i Melodifestivalen 2019
Andra chansen  Melodifestivalen 2019 

Rebecka Karlsson mot Arvingarna: Andra chansen-duell 4 i Melodifestivalen 2019

På onsdagen repeterar artisterna som vanligt backstage, och det har blivit dags för den sista duellen. I Expertbloggen hänger vi med, känner av dagsformen, pratar med artisterna och listar ändringar sedan deltävlingen. I enskilda fall kan ytterligare ändringar tillkomma i morgon.

Rebecka Karlsson – ”Who I Am”

Bidragsproducenten Lotta Furebäck (till höger) fick hoppa in och spela boxare, men i morgon är thaiboxaren Matilda Lundqvist tillbaka på plats.

Rebecka Karlssons gäng har inte legat på latsidan under tio dagar som gått. Rollerna i scenshowen har förändrats rejält. I stället för en chef och en gymnastiktjej får vi se två thaiboxare och två ballerinor. Showen blir tydligare.

– Det blir fem starka tjejer på scenen, så det kommer nog att bli rätt känsla av power, säger Rebecka.

Hon har fått många frågor om scenkläderna. Precis som Martin Stenmarck bytte hon många gånger under repetitionerna.

– Det kan bli samma som i Leksand, eller så chockar jag med något helt nytt, säger hon hemlighetsfullt.

Nu ställs Rebecka mot Arvingarna i duell. Det kunde inte passat bättre när Rebecka rent av heter Eloise i mellannamn, döpt efter Arvingarnas Melodifestivalvinnare från 1993. Själv är hon född år 2000.

– Pappa älskade den låten och tyckte att den var lika gullig som jag, säger Rebecka.

Rebecka Karlssons ändringar till Andra chansen:

• Scenshowen är omgjord – chefen och gymnastiktjejen utgår till förmån för två boxare och två ballerinor. Husdansare Felicia Maurice går från att gestalta en chef till att gestalta en thaiboxare. Husdansaren Ann Mirro utgår från numret och ersätts av ballerinan Isabella Larsson.

Arvingarna – ”I Do”

Arvingarna är fulltaliga i Nyköping, med Tommy på sin plats till vänster. Foto: Gustav Dahlander/SVT

Arvingarna är på plats i Nyköping, inklusive Tommy Carlsson, som var på semester i Florida förra veckan. Nu ska de alltså vara med på scen alla fyra, i stället för den tillfälliga trion i Lidköping.

Det visar sig snabbt att att Tommy inte kan redogöra vilken veckodag han kom till hem till Sverige. Hans kolleger fyller i att det var i måndags kväll, alltså för ett och ett halvt dygn sedan.

Semestern i Florida var två veckor lång och har lett till en solbränna som gör att han lär sticka ut på scen. Och han såg faktiskt Melodifestivalen i lördags.

– Jag har lite jetlag. Men jag lyckades få in en liten ström på min sons Ipad via hans kompis hemma, så vi kunde faktiskt titta från Florida, säger han.

Tommy har repeterat numret redan tidigare.

– Vi har repeterat alla fyra innan, fast egentligen alltid bara för tre. Det har blivit småändringar, säger Kim.

Framför allt är det Lasseman som får ändra mycket i sina positioner.

En annan av utmaningarna blir att hålla balansen mellan kamerorna och livekänslan. Till vardags framträder bandet enbart för publik och inte i tv. Casper har dessutom en annan utmaning att se upp med, som överrumplade honom i lördags.

– Jag fick en väldig ilning i kroppen inför sändningen som jag inte haft tidigare och blev överraskad av kicken. Det är bra att ha gjort det i tv en gång så att man är beredd på det, säger han.

Men Tommy är inte riktigt klar och vill återgå till det tidigare ämnet.

– Om vi ska prata om förbättringar känner jag att det är först nu när vi är fyra som vi får till gruppkänslan på scen, eller hur?

Lasseman svarar snabbt:

– Det du vill säga är alltså att förbättringen är att du är tillbaka!

Arvingarnas ändringar till Andra chansen:

• Tommy är tillbaka – gruppen går från tre till fyra artister.

English summary

As on all Wednesdays, the artists are rehearsing backstage today. The last duel will see important changes from the semi final. Rebecka Karlsson will remove the parts of company manager and gymnast from the show and add another thai boxer and another ballet dancer. Arvingarna has the major change that Tommy Carlsson is back in the band after being on vacation with his family last week.

Foton: Helena Nilsson/SVT

Se också:

Bidragsbibeln: Rebecka Karlsson – ”Who I Am”
Bidragsbibeln: Arvingarna – ”I Do”
Allt om Andra chansen-duellerna i Melodifestivalen 2019
Melodifestivalen i veckan: Andra chansen i Nyköping