Publikundersökningen: Samir & Viktor storfavoriter inför Melodifestivalen 2018
Deltävling 2: Göteborg 

Publikundersökningen: Samir & Viktor storfavoriter inför Melodifestivalen 2018

Nu är den här! Melodifestivalklubbens klassiska publikundersökning efter genrepet förutsade John Lundviks skräll förra veckan.

Och den här veckan är det Samir & Viktor som tar hem spelet, enligt undersökningen. Genrepspubliken fick svara på vem som var deras favorit när de lämnade arenan, och duon som inleder deltävlingen var överlägsna.

Vi har sett större segrar i den här undersökningen historiskt, och man ska minnas att det är många barn på ett sådant här genrep. Men att Samir & Viktor skulle gå från det här till att missa final är mycket osannolikt.

Förhandsfavoriten LIAMOO har ett introvert tv-nummer. Han placerade sig på en stabil andra plats när hans göteborgska hemmapublik röstade.

Till Andra chansen ville genrepspubliken skicka Margaret och Mimi Werner. Ida Redig är med och utmanar på en femteplats.

På det här genrepet var det Ida Redig och Margaret som lottades som vinnare och därmed fick sjunga två gånger. Margaret var den som sjöng allra sist.

Men mitt intryck är att det här med vem som sjunger om inte påverkar så mycket som man skulle kunna tro. Förra veckan vann John Lundvik publikundersökningen och Sigrid Bernson kom trea efter att ha fått sjunga om. I sändningen gick de mycket riktigt till finalen och Andra chansen.

Margaret har dessutom ett nummer som är extremt inriktat på tv-produktionen, där hon jobbar mycket lite gentemot livepubliken i arenan.

Hela resultatet i Melodifestivalklubbens publikundersökning:

1

Shuffla

Samir & Viktor

307 39 %
2

Last Breath

Liamoo 176 22 %
3 In My Cabana Margaret 99 13 %
4 Songburning Mimi Werner 88  11%
5 Allting som vi sa Ida Redig  74  9 %
6 Det finns en väg Jonas Gardell  39  5 %
7 Titta vi flyger Stiko Per Larsson  7 1  %