Succé eller fiasko – välkommen till premiären av Melodifestivalen 2018!
Melodifestivalen 2018 

Succé eller fiasko – välkommen till premiären av Melodifestivalen 2018!

Foto: Ulrika Malm/SVT

Det är dags för premiären av Melodifestivalen 2018! Och redaktionen som gör tv-programmet verkar ovanligt stabil och lugn för att vara en premiärkväll.

Nu kan du också lyssna på One Together, Melodifestivalens temalåt 2018, på Spotify.

Responsen på gårdagens genrep i Karlstad var positiv. Programledaren David Lindgren sprider trygghet. Men han vet att det kan blåsa om öronen när man leder det här programmet. När jag pratade med honom berättade han om erfarenheterna från förra året.

– Det är så svårt att tillfredsställa alla. Vi kände verkligen stöd av tittarna. Sedan nu när det har lagt sig är det många som sagt att de tyckte att manus inte var bra, säger han.

– Nu är jag ensam och känner mig mycket mer delaktig från början. Jag vill verkligen vara med i manus och få det vass, rappt och kul och varmt.

Förra året var David Lindgren något av en pajas i greenroom. Nu gäller det att också vara minimalistisk.

– Det kommer att bli något annat eftersom det är annat folk som jobbar med det, säger han.

Sunil Munshi. Foto: Ulrika Malm/SVT

Sunil Munshi är ny regissör för Melodifestivalen i år. Han har regisserat ett flertal hyllade och spektakulära teateruppsättningar på bland annat Dramaten och Uppsala Stadsteater. Han regisserade också Magnus Ugglas kritikerrosade show Hallå! som gått för fulla hus i två år.

– Sunil och jag kommer båda från scenunderhållning. Vi har samma grund. Och han vill göra tänkvärda nummer på ett annat sätt än 2017. Han vill ha ett annat djup. Om jag har en idé föreslår han en twist som gör att folk får tänka lite, säger David.

Men David lovar förstås också stor show:

– Just öppningsnumren vill Sunil ska vara snygga. Jag får verkligen köra, dansa och sjunga.

Var också beredd på djupare inslag.

– Sunil vill hylla Sverige, han är stolt över Sverige. Han pekar också på mångfald. Vi har ett otroligt fönster för att ta tag i sådana grejer. Sedan ska vi så klart bjuda på humor, bara få folk att skratta.

Snart vet vi hur det gick. Succé eller fiasko. För det finns väl inga mellanting?

Läs också:

Så blir programmet – minut för minut